Bradavice predstavljaju promjene na koži, koje su benigne, a izaziva ih humana papiloma virus. Postoje različite vrste bradavica, ali svaka vrsta predstavlja svakako estetski problem, koji biste, sigurni smo voljeli najbezbolnije riješiti. Osim toga, zarazne su, i mogu se prenositi sa čovjeka na čovjeka, ili sa jednog mjesta na tijelu, na drugo. Uklanjanje virusnih bradavica je usluga koju vam nudi naš studio.

Bradavice se mogu ukloniti različitim metodama: kauterizacijom, laserom, radiotalasima, i drugim metodama. Uklanjanje virusnih bradavica nekada je vrlo problematičan proces. Uklanjanje virusnih bradavica laserom je nekada bio najefektivniji tretman. Međutim, i tada je vrlo često bilo potrebno uraditi više tretmana na pojedinim dijelovima tijela. S obzirom da bradavice izaziva virus koji se jako brzo umnožava, njihovo iskorjenjivanje je težak i dugotrajan proces. I krioterapija se nije pokazala kao najefikasnija. Pored toga, bolna je i proces uklanjanja može da traje i do godinu dana. Zbog toga vam ne možemo reći koliko tačno tretmana je potrebno za uklanjanje virusnih bradavica. Za pouzdanije i bolje rezultate bilo bi poželjno tretman ponavljati na 5 do deset dana, kako bi se spriječilo oporavljanje bradavice. Zbog te istrajnosti bradavica, one predstavljaju problem i za dermatologe i za pacijente koji nam dolaze.

Na sreću, u našem salonu uklanjanje virusnih bradavica vršimo laserima posljednje tehnološke generacije. Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu, pa će vas naš tim pregledati na konsultativnoj posjeti, te će odrediti da li ste pogodni za željenu terapiju, tj. tretman, te će odrediti kom tipu pripadaju bradavice na vašoj koži.

Zatim će se pristupiti samom tretmanu. Tretman uklanjanja virusnih bradavica je bezbolan, brz i efikasan. Posljednja generacija lasera omogućava nam smanjen broj tretmana, i bolje rezultate prilikom uklanjanja virusnih bradavica.

Kako izgleda tretman laserskog uklanjanja virusnih bradavica?

Laserska zraka se usmjerava na bradavicu koju se želi ukloniti. Laser praktično isušuje bradavicu za nekoliko sekundi. Na ovom mjestu se napravi krastica, koja nakon kućne njege, otpada, nakon određenog vremena.

Cijela procedura uklanjanja virusnih bradavica je bezbolna, brza i efikasna. Ostavlja minimalne šanse za ožiljak, nema krvarenja i sve je sterilno.

Djelite ovaj post

0
ZADOVOLNJIH KLIJENATA

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete

Rezervišite svoj termin za ovaj vrhunski tretman po trajno niskim cjenama.