Uklanjanje tetovaža Picosecond laserom

Uklanjanje tetovaža Picosecond laserom?

Lasersko ukljanjane tetovažaLasersko ukljanjane tetovaža

Uklanjanje tetovaža

Picosecond laser koristi naprednu picosekundnu lasersku tehnologiju za učinkovito uklanjanje neželjenih tetovaža. Pico Sekund šalje laserske impulse koji traju trilijunsu sekunde, sto puta brže od nanosekund lasera, duboko ispod površine vaše kože kako bi se ciljala na podlogu. Laserski se rastura pigment razgrađuje u sitne čestice koje tijelo prirodnim putem može eliminirati kroz imunološki sustav.

Koje se vrste tetovaže mogu ukloniti?

Pico Sekud je najbolji uređaj za lasersko uklanjanje tetovaža na tržištu. Može ukloniti plave i zelene boje kao i vrlo tamne crte. Pico Sekund također uspješno uklanja nepomične tetovaže koje su prethodno prošle lasersko uklanjanje tetovaža. Zakazivanje konsultacija je najbolji način da saznate kako tačno Pico Sekund može vam pomoći ukloniti neželjenu tetovažu.

Koliko laserskih tretmana je potrebno?

Općenito, potrebno je tri do šest sesija da biste potpuno uklonili tetovažu s Pico Sekund laserom. Zakazivanje savjetovanja je najbolji način da naučite koliko će tretmana biti potrebno za tetovažu. Razmaci u tretmanima su šest do osam sedmica, tako da tijelo ima vremena da prirodno eliminira pigment iz tijela i koža može zacijeliti. Pico Sekund predstavlja veliko napredovanje u odnosu na druge laserske tehnologije koje su uglavnom starija verzija od Picosekundarne. I koje često zahtijevaju 15-20 tretmana da bi se vidjeli usporedivi rezultati.

ZAŠTO PREPORUČUJEMO OVAJ PICOSEKUNDARNI LASER?

Konačno, tu je vrlo nova metoda stimulacije kolagena koja pogoduje nastanku bora, tekstura i krepkosti. Toliko je novo što pretpostavljam da većina ljudi još nije upoznata s tim: picosecond laser tehnologija. Pojavio se prvi put nakon odobrenja FDA za pikosekundni laserski tretman pigmenta, ponajviše tetovaže. (Zove se laser Cynosure PicoSure i onaj koji koristim u svom uredu.)

Kada kažem picosekundna tehnologija, mislim na brzinu kojom se energija lasera dovodi u kožu. U ovom se slučaju snop svjetlosti određene energije isporučuje unutar pikosekunde, iznimno velikom brzinom. Sudjelovao sam u kliničkim ispitivanjima koja su proučavala učinke ovih pikosekundnih lasera prilikom prolaska kroz specijaliziranu difrakcijsku leću. Leća je u konačnici isporučila područja najveće energije i male energije, gotovo poput frakcijskog lasera, ali uvijek je postojala neka niska razina energije koja je dodirnula površinu kože.

Postoji niz teorija o tome zašto ova laserska tehnologija pomaže u preuređivanju i proizvodnji kolagena. Jedna od meni najzanimljivijih je da brza isporuka laserske svjetlosti može potaknuti vibraciju po cijeloj površini kože, pokrećući reakciju na kolagen. Otada sam dio publikacija i predavanja koji opisujuklinička ispitivanja koja smo izveli . Ono što ovu nauku čini zanimljivijom i poželjnijom za naše pacijente je ograničeno vrijeme stajanja. Obično je koža nekoliko sati ružičasta tek ružičasta.

KADA SE TETOVAŽA MOŽE UKLONITI?

Najranije uklanjanje tetovaža je nakon godinu dana od tetoviranja.Toliko vremena je potrebno da se pigment u koži stabilizuje.

DA LI SE MOGU TETOVAŽE POTPUNO UKLONITI?

Najlakše se uklanjaju jednobojne tetovaže, kod tetovaže sa više boja moguće je da ponekad ostane samo jedva vidljiv obris. Crna, plava i crvena boja najlakše se uklanjaju. Takođe, profesionalne tetovaže se uklanjaju lakše obzirom na kvalitet pigmenta.

NA KOJI NAČIN LASER UKLANJA TETOVAŽU?

Laserski zrak, zahvaljujući specifičnoj talasnoj dužini, pogađa samo pigment neoštećujući lokalno tkivo. Pigment se razlaže u čestice koje resorbuje naš limfni sistem.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO ZA UKLANJANJE TETOVAŽE?

Broj tretmana zavisi od veličine tetovaže, vrste i količine boja, profesionalnom ili amaterskom radu, čistoći i vrsti pigmenta i dubini na kojoj se ona nalazi. Potrebno je od 5 do 7 tretmana u trajanju od 10min. Prvi tretman daje najslabije rezlutate, jer se kreće sa manjim parametrima impulsa snage. Svakim sljedećim tretmanom snaga impulsa se povećava. Ukoliko se pretjera sa snagom mogući je potpuni gubitak pigmenta tretirane regije.

KOLIKI JE RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Od 4 do 6 nedjelja je potreban razmak između tretmana.

KAKAV JE OSJEĆAJ NA KOŽI NAKON TRETMANA?

Tretirana regija dobija tamno smeđu boju, vrlo blago je otečena, osjećaj peckanja traje od 15 do 20min. nakon tretmana. Za to vrijeme, klijent drži hladne obloge preko tretirane regije. Tokom dana ostaje osjećaj topline na tretiranom mjestu.

KAKO SE PONAŠATI NAKON TRETMANA?

Mazati pantenol kremom, koja omogućava brže perutanje i regenerisanje kože. Stoga je zabranjeno guliti i ljuštiti tretirano mjesto. Nakon gubljenja pigmenta nova koža je vrlo osjetljiva na sunčeve zrake. Neophodna je UV zaštita kože tokom 3 mjeseca.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško