Uklanjanje strija

Uklanjanje strija

Šta su strije?

Kada se naša koža prebrzo rasteže, a nije dovoljno elastična da to podnese, dolazi do njenog pucanja i tako nastaju strije. Osim genetskih predispozicija, pojava strija zavisi i od brzine rastezanja kože. Ako naše vezivno tkivo nije u stanju da se prilagodi naglom rastezanju kože, tada nastaju ožiljci na koži, koje nazivamo strije. Ova pojava se najčešće dešava u pubertetu, kada se gojimo i u trudnoći. Pojava strija se može uočiti i kod bodi bildera, kada dolazi do prebrzog rasta tjelesnih mišića.

Najčešće se strije pojavljuju na mjestima gdje je koža najpogodnija za ubrzan rast: grudi, stomak, nadlaktice, ramena, bokovi, bedra i stražnjica. Prilikom naglog rastezanja kože, dolatzi do pojava paralelnih brazda koje mogu imati širinu do nekoliko centimetara i dužinu do čak 20 centimetara.

Na sreću, današnje tehnologije nam nude rješenja za uklanjanje strije. Nije ih moguće, do duše u potpunosti ukloniti, ali se može postići značajan estetski rezultat. Kao i sa klasičnim ožiljcima, i za strije je poželjno da su mlađe, tada je uklanjanje strija najefikasnije. Uklanjanje strije koje su već duže na našem tijelu je teže i zahtjeva ponavljanje tretmana.

Koje su metode za uklanjanje strija?

Za uklanjanje strija preporučuju se kombinacije različitih tretmana.

U početku bi bilo potrebno uklanjanje crvenila, a kasnije i uklanjanje strija. Uklanjanja crvenila, prilikom uklanjanja strija, nije obavezno, ali je poželjno kako bi uklanjanje strija dalo što bolje rezultate.

Kako se izvodi tretman uklanjanja strija?

Laserom se prelazi preko svake strije pojedinačno, a potom preko cijelog tretiranog područja. Prilikom tretmana uklanjanja strija, osetićete blago peckanje i toplotu. Nakon tretmana uklanjanja strija, nuspojave mogu biti crvenilo i blaga otečenost. A njega nakon tretmana biće propisana od strane našeg stručnjaka. Uglavnom se radi o posebnim hidratantnim kremama za njegu tijela.

Rezultati tretmana uklanjanja strija postaju vidljivi tek nakon par sedmica, nekada i mjeseci.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško