Uklanjanje podbratka – CoolSculpting

Šta je CoolSculpting?

podbradak

Uklanjanje podbratka Cool sculpting za bradu: šta možete očekivati?

Ukolanjanje podbratka Cool sculpting je patentirana nehirurška tehnika hlađenja, koja se koristi za smanjenje masti u ciljanim područjima.Zasnovana je na nauci o kriolipolizi. Kriolipoliza koristi hladne temperature za zamrzavanje i uništavanje masnih ćelija. Postupak je stvoren za rješavanje specifičnih područja tvrdoglavih masnoća koje ne reaguju na ishranu i vježbanje, poput brade.

Sigurnost:

Cool sculpting odobrila je Uprava za hranu i lijekove (FDA) u 2012. godini. Postupak je neinvazivan i ne zahtijeva anesteziju.Do danas je učinjeno više od 6.000.000 postupaka širom svijeta. Možda ćete osjetiti privremene nuspojave koje bi trebale nestati u roku od nekoliko dana nakon tretmana. Nuspojave mogu uključivati ​​oticanje, modrice i osjetljivost. Cool sculpting možda nije prikladan za vas ako imate istoriju Raynaudove bolesti ili jaku osjetljivost na niske temperature.

Pogodnost:

Postupak traje oko 35 minuta za bradu. Očekujte minimalno vrijeme oporavka. Možete nastaviti uobičajene svakodnevne aktivnosti gotovo odmah nakon postupka.

Cijena:

Uklanjanje podbradka Efikasnost:

Prosječni rezultati su od 20 do 80 posto smanjenja masti. Pouzdan rezultat nakon jednog postupka kriolipolize u tretiranim područjima. Na bradi biste trebali očekivati postotak u donjem kraju tog raspona. Za cool sculpting preporučujemo 1-4 tretmana, zavisno od klijenta. Većina klijenata vidi sjajne rezultate već nakon prvog tretmana. To se obično utvrđuje na vašoj besplatnoj konsultaciji o tome koliko tretmana će vam trebati. Viši tehničar uvijek će vam dati procjenu i prilagođeni plan tijela za vaše problematično područje. Oko 82 posto ljudi koji su se podvrgnuli ovom tretmanu, preporučili bi ga prijatelju.

✳Šta je cool sculpting – uklanjanje podbratka?

Cool sculpting za bradu je neinvazivni postupak smanjenja masti koji ne uključuje anesteziju, igle ili rezove. Zasnovan je na principu hlađenja potkožne masti do te mjere da se masne ćelije uništavaju postupkom hlađenja i apsorbiraju u tijelo. Potkožna masnoća je sloj masti tik ispod kože. Preporučuje se kao tretman onima koji su već postigli svoju idealnu težinu, a ne kao mjera mršavljenja.

Zašto čekati 6-12 sedmica da biste vidjeli rezultate?

Nakon što uradite tretman cool sculpting, tijelo prirodno odlaže neželjene mrtve masne ćelije. Za to je potrebno vrijeme, jer je vaše tijelo zauzeto procesiranjem i razbijanjem masnih ćelija kroz postupak nazvan apoptoza – putem kojeg enzimi razgrađuju ćelije na manje komade kako bi vam bijela krvna zrnca (makrofagi) trajno uklonila iz vašeg tijela i to zbog toga je vašem tijelu potrebno vrijeme da se prilagodi i promijeni masne ćelije i obrise vaš oblik.

 

Kako djeluje cool sculpting?

Cool sculpting koristi tehnologiju zamrzavanja masti kompanije Zeltiq Aesthetics, kojoj je jedinoj FDA odobrio upotrebu nehirurške mašine za smanjenje masti. Zamrzavanje masti djelotvorna je metoda uklanjanja masnih ćelija bez potrebe za operacijama ili iglama i bez štete nanesene okolnom tkivu i koži.

Koliki je razmak potreban između cool sculpting tretmana?

Pojedinačne sesije liječenja u istom području trebale bi biti zakazane između 4-6 sedmica.Da li cool sculpting procedura daje trajne rezultate?
Da, cool sculpting je trajno rješenje kako biste se riješili svojih tvrdoglavih masnih ćelija. Cool sculpting trajno uništava masne ćelije dostigavši ispod -10 stepeni što rezultira stalnim otapanjem masnih ćelija.

Koje rezultate mogu očekivati od cool sculptinga?

Prosječno se smanji oko 25% masti po tretmanu, a preporučuje se više od jednog tretmana kako bi se vidjeli optimalni rezultati.
Konačni rezultati u potpunosti su vidljivi u roku od 6-12 sedmica, jer tijelo ovo vrijeme koristi za ispiranje mrtvih masnih ćelija.
Ovi su rezultati trajni sve dok vodite zdrav način života.

Jesam li prikladan za cool sculpting?

Idealan kandidat za smanjenje masnoće pomoću cool sculptinga jeste klijent koji stoji unutar parametara svoje idealne ili normalne tjelesne težine.
Gojazni klijenti su prikladniji za liposukciju, zbog volumena masti koju mogu zadržati.
Također, klijentima koji su radili liposukciju a ostali su im džepovi neželjenih masnih naslaga, 6 mjeseci nakon liposukcije, preporučujemo tretman cool sculpting kako bi izjednačili loše hirurške rezultate.
Većina je klijenata pogodna za cool sculpting, međutim, dojilje ili trudnice nisu prikladne, kao ni klijenti koji pate od teške Raynaudove bolesti.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško