Uklanjanje pjega

Uklanjanje pjega

Uklanjanje pjega

Pjege su mrlje koje se pojavljuju na koži koja je izložena suncu. Najčešće su to ruke, lice, vrat i ostali vidljivi dijelovi tijela.

Postoje različite vrste pjega, ali mis ih svrstavamo u tri osnovne grupe: pjege nastale od sunca na izloženim dijelovima tijela. Ove pjege su najčešće malo tamnije nijanse od boje naše kože.

Zatim, druga vrsta pjega su takozvane „trudničke pjege“ jer se pojavljuju kod devedeset odsto trudnica. Inače ima je pravi naziv melasma. One nastaju usljed hormonskih poremećaja. Ispoljavaju se kao tamne mrlje na licu, rukama, na obrazima, čelu i iznad usana. Osim na ovim mjestima, trudničke pjege se mogu javiti i na podlakticama i vratu, jer su i to dijelovi tijela koji su izloženi sunčevoj svjetlosti.

Treća vrsta pjega su one pjege koje nastaju nakon nekih povreda i onda nakon izliječenja mjesto povrede mijenja pigment. Najčešći je slučaj sa pacijentima koji imaju akne, ali mogu nastati i nakon nekih kozmetičkih tretmana kao što su dermoabrazija, hemijski piling ili neki laserski tretmani.

Zašto pjege nastaju?

Pjege nastaju pretjeranim lučenjem melanina. Pretjerano lučenje melanina može biti izazvano različitim činiocima: izlaganje suncu, uzrast, genetika, hormonski disbalans, povrede kože, i slično. Ali kao uzročnik broj jedan jeste sunčevo zračenje, jer ono aktivira lučenje melanina, koji štiti našu kožu od UV zračenja.

Kod nas možete ukloniti pjege najsavremenijim IPL laserom. Tretman uklanjanja pjega radimo na svim dijelovima tijela, na rukama, licu, šakama, leđima itd. Uklanjanje pjega je namijenjeno klijentima koji žele da uklone staračke pjege, pjege od sunca, pjege nastale nakon traume i slično. Ako želite tretman uklanjanja pjega, obratite se našem stručnom timu, zakažite konsultativni pregled, i mi ćemo vam pomoći da se odlučite za tretman koji će najbolje odgovarati vašoj koži.

Prije uklanjanja pjega bitno je da koža nije izlagana suncu najmanje četiri nedelje prije tretmana. Takođe, ne smiju se koristiti kreme za samopotamnjivanje, niti neki drugi preparati koji podstiču proizvodnju melanina.

Uklanjanje pjega počinje tako što se sa vašeg lica najprije uklone nečistoće, kreme i šminka. Sve mladeže, ako se nalaze na tretiranom području, kao i tetovaže, te pigmentacije koje su sumnjivog porijekla, prekrivamo i tretman uklanjanja pjega može da počne. Koža se hladi posebnim gelovima te se laserskim zrakama prelazi područje za uklanjanje pjega.

Nakon uklanjanja pjega, koža se čisti, hladi i nanosi se na nju zaštitna krema sa faktorom 50.

Za potpuno uklanjanje pjega potrebno je uraditi najmanje tri tretmana.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško