Uklanjanje masnih naslaga

Uklanjanje masnih naslaga

KRIOLIPOLIZA – Uklanjanje masnih naslaga

Danas, način života, ishrana  i tempo koji nam je nametnut modernim načinom života. Izazivaju i niz negativnih efekata na našem tijelu, poput nastanka i gomilanja masnog tkiva. Osim što predstavlja estetski problem, salo, to jeste višak masti na našem tijelu, upućuje na problem, odnosno na nezdrav način života koji vodimo.

I onda, kada se odlučimo okrenuti zdravijem načinu života, uključujući i ishranu i vježbanje, postoje dijelovi tijela sa kojih masne nalage jednostavno ne žele da se skinu.

Najčešći je slučaj sa masnim naslagama na stomaku, bedrima, koljenima, na dijelu gde vam se nalaze bubrezi, te na nadlakticama i leđima.

Kako ukloniti masne naslage na ovim mjestima?

Kriolipoliza je odličan izbor za uklanjanje masnih naslaga na tijelu. Radi se o tretmanu koji je neinvazivan, i baziran je na principu zamrzavanja i eliminisanja masnih ćelija. Sigurna i efikasna metoda uklanjanja masnih naslaga radi se upravo u našem salonu. Uklanjanje masnih naslaga je sada potpuno bezbolno, jer koristimo za to najnaprednija tehnološka dostignuća. Ovaj tretman uklanjanja masnih naslaga daje dugoročne i efektne rezultate.

Kako funkcioniše tretman kriolipolize, odnosno uklanjanje masnih naslaga metodom smrzavanja?

Masne ćelije ne vole niske temperature, na određenoj temperaturi će doći do njihovog smrzavanja. Kada se masne ćelije smrznu, one se prirodno eliminišu u tijelu u roku od tri mjeseca.

Uklanjanje masnih ćelija koje su tvrdokorne, to jeste koje se ne daju ukloniti fizičkom aktivnošću i ishranom, mogu se ukloniti kriolipolizom. Najčešće se radi o masnim naslagama na stomaku, bedrima, nadlakticama, leđima i koljenima. Ove masne naslage, osim zbog ishrane, talože se i zbog stresa. Jer kada se adrenalin koji lučimo tokom stresa nemamo gdje da potrošimo on se taloži oko struka praveći masne naslage.

Masne naslage koje su potkožne, lako nastaju i lako se uklanjaju vježbanjem i ishranom. A drugi tip naslaga, koje su tvrdokorne i štetne se nalaze u organizmu i nisu vidljive golim okom, i izazivaju mnoge bolesti, poput visokog pritiska ili kardiovaskularnih bolesti.

Uklanjanje masnih naslaga kriolipolizom je efikasno ia za žene i za muškarce. Primarni cilj uklanjanja masnih naslaga nije gubitak tjelesne težine, ali je efikasan za smanjenje viška masnih naslaga bez liposukcije koja je invazivan tretman.

Kada se odlučite na uklanjanje masnih naslaga, prvi korak je da dođete kod nas da vas naše stručno osoblje pregleda i utvrdi činjenično stanje. Kandidati za uklanjanje masnih naslaga su oni ljudi koji imaju potkožno masno tkivo koje je mekano.

Kada dođete kod nas, naši specijalisti će utvrditi kako se vaše tijelo ponaša u dodiru sa hladnoćom. Da li imate neke bolesti koje ne pogoduju tretmanu, uzećemo tačne mjere vašeg tijela, i onda će biti određen plan vaše terapije uklanjanja masnih naslaga.

Uklanjanje masnog tkiva metodom kriolipolize može se vršiti. Na stomaku, unutrašnjoj i vanjskoj strani butina, nadlakticama, masno tkivo ispod pozadine, podbradak, grudi, gornji dio leđa. Najbolji efekti uklanjanja masnog tkiva se pokazuju kod odoba sa idealnom tjelesnom težinom ili sa onom težinom koja je blizu idealne.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško