Uklanjanje kurjeg oka

Uklanjanje kurjeg oka?

Uklanjanje kurjeg oka laserom

Lasersko skidanje kurjeg oka je brza i rutinska procedura koja će vas rešiti kurjeg oka posle samo jednog tretmana. Kurje oko je gruba, tvrda i bolna promena na koži stopala. Nastaje kao posledica dugoročnog nepravilnog položaja stopala. Ukoliko se njegovo uklanjanje izbegava i odlaže, nepravilno gaženje može izazvati brojne probleme sa kičmenim stubom, kolenima, kukovima i karlicom. Lasersko skidanje kurjeg oka je odličan izbor ukoliko vam kurje oči izazivaju neprijatne i bolne probleme, budući da se ovom metodom bolna promena otklanja iz korena. Ukoliko je koža izložena stalnom pritisku i trenju, zbog neudobne obuće ili dugog stajanja i hodanja, ona će reagovati zadebljanjem gornjeg sloja kože. Ukoliko se pritisak na određeni deo stopala nastavi, zadebljanje se može pretvoriti u kurje oko s tvrdim središtem koje se širi u dublje, osjetljivije strukture kože. Središte kurjeg oka se još naziva i koren kurjeg oka. Koža stopala konstantan pritisak prepoznaje kao trn i reaguje na taj način, stvarajući sloj kože oko mesta koje je pod pritiskom. Zbog toga što se zadebljanje širi i probija dublje slojeve kože, što ovu promenu čini veoma bolnom.

Šta je kurje oko i kako se uklanja?

Kurje oko je stečena keratodermija, koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože bijelo-žućkaste boje sa tvrdom i veoma osjetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usljed hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma i veoma je bolno.

Kurje oko spada u podvrstu HPV virusa i manifestuje se u dva oblika, tvrdo i meko kurje oko. Ova promjena nastaje kao posljedica više faktora: urođeni deformiteti stopala, tijesna i neudobna obuća izrađena od vještačkih materijala, konstantan pritisak težine na prste usljed dugog hodanja ili izlaganje stopala trenju usljed trčanja. Najpodložniji dio stopala gdje nastaje ova promjena je mali prst, regija između dva susjedna prsta i tabani.

Cosmetik laser centru skidanje kurjeg oka se vrši laserom. Tretman je bezbolan i neinvazivan. Na zahtjev klijenta može se koristiti anestetik u obliku kreme. Zakažite besplatne konsultacije ili termin za uklanjanje ove promjene.Uklanjanje kurjeg oka

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz prethodnu saglasnost klijenta.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško