Uklanjanje kurjeg oka

Uklanjanje kurjeg oka

kurje oko

Šta je kurje oko i kako ga ukloniti?

Kurije oko predstavlja rožnatu izraslinu na koži, najčešće na stopalima, koja se pojavljuje nepravilnom statikom stopala, ili konstantnim pritiskom i trenjem između prstiju ili između obuće i prstiju. Kurje oko je bolno prilikom hodanja, i prilikom nastavljenog pritiska na kožu. Osim bola, česti simptomi kurjeg oka su oteklina, crvenilo i toplota bolesnog područja.

Postoji nekoliko vrsta kurjeg oka. Ono može biti tvrdo, meko koje se nalazi između prstiju, kurje oko koje je protkano krvnim žilama i često krvari, kurje oko koje se ne stvara na mjestima trenja i često izgleda kao tvrdo zadebljanje kože, najbolnije kurje oko koje je protkano nervima, kurje oko koje se pojavljuje na tabanima i velike je površine i kurje oko koje ispod sebe ima i hematom.

Prije samog tretmana uklanjanja kurjeg oka, vrlo je bitno odrediti zašto je ono nastalo. Najčešći uzročnik je neudobna i nekvalitetna obuća, ali nastanku kurjeg oka mogu doprinjieti i deformisani prsti i stopala, pogrešnog gaženja, i tako dalje.

U našem salonu tretman uklanjanja kurjeg oka vršimo laserom poslednje generacije.

Ovakvo uklanjanje kurjeg oka je bezbolno i brzo. Ako vam kurje oči izazivaju probleme koji su bolni i neprijatni, preporučujemo lasersko uklanjanje kurjeg oka. Ovakvo uklanjanje kurjeg oka je najbolje rješenje. Laserskim uklanjanjem kurjeg oka rješićete se problema samo jednim tretmanom.

Procedura uklanjanja kurjeg oka se odvija pod lokalnom anestezijom, pa je ona samom tim bezbolna i sigurna. Nakon uklanjanja kurjeg oka, na njegovom mjestu se javlja ranica koja se previja i tako se štiti od infekcije.

Morate voditi računa o razlozima nastanka kurjeg oka. Ako se stopalo dovede ponovo pod istu traumu, ponovna pojava kurjeg oka je izvjesna. Zato je preporuka da se nosi udobna obuća, čarape od prirodnih materijala, da se vodi računa o higijeni stopala, da se stopala masiraju posle izloženosti naporu, kako bi se cirkulacija poboljšala.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško