Uklanjanje hemangioma

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su dobroćudne, žarko crvene izrasline. Nastaju kao posljedica nekog poremećaja u genetici. Mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu. Oni se pojavljuju ili odmah nakon rođenje ili u ranijem djetinjstvu i najčešće predstavljaju estetski problem. Naš savjet za uklanjanje hemangioma jeste da ne čekate, to jeste da se na tretman uklanjanja hemangioma prijavite što ranije. Hemangiomi tokom vremena postaju još izraženiji, te se savjetuje uklanjanje hemangioma prije nego pređu nivo kože, i postanu ispupčeni. Nije nikada kasno za uklanjanje hemangioma, ali su rezultati svakako bolji ako se tretman uradi ranije. Nema starosne granice, kada je u pitanju uklanjanje hemangioma. Oni se mogu tretirati od najranijeg doba, još kod beba.

Ako ne uklanjate hemangiome odmah, iz nekog razloga, potrebno je pratiti njihov razvoj. Ako rastu i razvijaju se, preporučuje se njihovo uklanjanje u najskorije vrijeme. Neke vrste hemangioma se povlače i sami, ali taj procenat je veoma nizak.

Da bi se uklonili hemangiomi, potrebno je kombinovati više tretmana.

Na prvom mjestu to je laserski tretman uklanjanja hemangioma. Odmah treba da znate da nije moguće ukloniti hemangiom sto posto, ali se može ukloniti do estetske prihvatljivosti. Posebno, ako je hemangiom star, vezivno tkivo koje se proširilo na račun krvožilnog sistema, te su efekti tretmana slabiji. Hemangiomi naročito znaju biti uporni na području nogu.

Pristup tretmanu je individualan, samim tim i broj tretmana da bi se postigao zadovoljavajući rezultat. U prosjeku, tri tretmana su dovoljna da bi rezultat bio zadovoljavajući. Kao što smo napomenuli, rezultati uklanjanja hemangioma su individualni, tako da i mi težimo individualnom pristupu. Zbog toga će vas specijalista pregledati prije tretmana, kako bi se utvrdilo stanje vaše kože i kako bismo otklonili sve moguće komplikacije prilikom uklanjanja hemangioma.

Uklanjanje hemangioma nema nus pojava. Kožu ćete tretirati nakon tretmana po savjetu specijaliste. Kod hemangioma koji su dugo na vašem tijelu, mogu se javiti manji ožiljci nakon uklanjanja.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško