Uklanjanje gljivica na noktima

Uklanjanje gljivica na noktima

Svi želimo imati lijepa i njegovana stopala. Vrlo često nas u tome sprečavaju gljivice na noktima, koje su svakako jedan estetski neprihvatljiv problem, ali i vrlo uporan i trajan. Gljivice na noktima su veoma uporan problem, koji i kada ga se rješimo zna često da se vrati.

Mi imamo rješenje za vas. Lasersko uklanjanje gljivica na noktima je nova i efikasna metoda u borbi protiv ovog problema. Laser zapravo grije donje slojeve tkiva, prodire ispod nokta i na taj način ubija gljivice. Tretman uklanjanja gljivica na noktima nije bolan, i nije potrebno upotrebljavati anesteziju, jedino što se osjeća prilikom zahvata jeste toplota. Uklanjanje gljivica na noktima laserom je efikasna 99 procenata.

Gljivice na noktima nastaju ako postoji neko oštećenje nokta ili kože, česta vlažnost kože ruku i nogu, nekorištenje vlastitih papuča na javnim kupilištima i bazenima, osjetan pad imuniteta, neke vrste hormonskih poremećaja, neodržavanje higijene, nikotin, loša cirkulacija, trudnoća, i tako dalje. Takođe, sve infekcije koje se jave na stopalima moraju se liječiti, jer vrlo lako mogu doći i do noktiju.

Gljivično oboljenje nokta se javlja prvo na obodu nokatne ploče,

i to kada se pojave bjeličasta i žućkasta promjena na noktu. A zatim se javlja zadebljanje, podizanje nokta, te mrvljenje i listanje nokta, te njegovo otpadanje.

Terapije koje su se koristile za uklanjanje gljivica, a misli se na razne antimikotike, kreme kapi i slično, zatim oralne medikamente, traju dugo i na kraju se može desiti da ne daju željene rezultate. Pri tom, utiču negativno na zdravlje i na vaše unutrašnje organe.

Posjetom našem salonu, možete za kratko vrijeme efikasno riješiti svoj problem. Uklanjanje gljivica na noktima obavljamo najsavremenijom laserskom tehnologijom. Potrebno je do tri tretmana kako bi uklanjanje gljivica na noktima bilo trajno. Djelovanjem lasera, mehanički se uklanja bolesni dio nokta, a kao što smo rekli, toplota prodire u dubinu, te tako uništava gljivice.

Nakon tretmana uklanjanja gljivica na noktima nije potreban oporavak. Možete se odmah vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško