Uklanjanje fleka

Uklanjanje fleka

Svaka napravilnost, koja se javi na našem tijelu utiče na manjak samopouzdanja i narušava naš izgled. Takav je i slučaj sa flekama koje se pojavljuju na našoj koži. Mrlje ili fleke se javljaju i kod muškaraca i kod žena, s tim da je procenat kod žena znatno veći. Fleke se pojavljuju uglavnom iza 50te godine života. Neestetski znak starenja, fleke, želimo ukloniti što prije, i što efikasnije.

Kada se u nošoj koži počne lučiti veća količina pigmenta, takozvanog melanina, dolazi do pojave fleka na koži. Karakteristična je za srednju i stariju dob života, ali se može javiti i kod mladih.

Uklanjanje fleka, na žalost, ne može postići savršen ten, savršen rezultat, ali svakako ovaj problem može svesti na estetski prihvatljivu mjeru.

Postoje različiti tipovi promjena pigmenta i pojave fleka, zbog čega je veoma bitno da vas pregleda naš stručnjak kako bi utvrdio o kojoj vrsti fleka i hiperpigmentacija se radi, kako bismo vam mogli preporučiti pravilan tretman za uklanjanje fleka.

Najačešći i najneinvazivniji tretman uklanjanja fleka jeste lasersko uklanjanje fleka. Laser nudi minimalan rizik, kao i bezbolan tretman.

Klijenti koji se mogu javiti za uklanjanje fleka su svi koji imaju fleke ili staračke pjege.

Prije samog tretmana uklanjanja fleka, potrebno je detaljno očistiti kožu. Koža ne smije biti osunčana, mora biti bez šminke, krema, i sličnih preparata. Tretman uklanjanja fleka radi se bez anestezije, jer je tretman bezbolan. Jedina neugodnost je peckanje, koje je blago. Laserom se prelazi preko fleke, te se melanin naglo zagrijava i odvaja od kože.

Poslije tretmana se javlja blago crvenilo kože, te su moguće male kraste koje će nestati kroz par dana. Sljedeći tretman uklanjanja fleka se zakazuje za 4 do 6 nedjelja, ako se javi potreba za tim.

Rezultati tretmana uklanjanja fleka su individualni, i razlikuju se kod svakog klijenta.

Nakon tretmana uklanjanja fleka, na mjesto tretiranja stavljate hladne obloge, kako bi se proces oporavka ubrzao. Kod većine tretiranih osoba, crvenilo se povlači već u roku od jednog dana.

Nakon tretmana uklanjanja fleka, vrčo je bitno izbjegavati posjete solarijumi ili sunčanje, a krema zaštitna mora biti sa faktorom 55+.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško