Uklanjanje bora

Uklanjanje bora

Proces starenja i vanjski faktori utiču na to da se koža vremenom mijenja. Naša koža gubi elastičnost, vlažnost, postaje tanja i suva.

Svi ti prirodni procesi našeg starenja izazivaju i pojavu bora na našoj koži.

Nije samo starenje razlog pojave bora. I mlađe osobe, koje su sklone mimikama lica, mogu dobiti bore. Mišići koji pokreću lice, da bi iskazalo različite emocije poput radosti, ljutnje, tuge i slično, izazivaju pojavu bora na našem licu. Posebno pogođene oblasti mimičkim borama su na čelu, oko očiju, između obrva i oko usana. Zato, kad se smijemo, ljutimo i mrštimo, kad se čudimo ili smo zamišljeni, stvaramo brazde na licu i bore. Osim toga, stres, pušenje, alkohol, ishrana, način života, zagađenost vazduha, sunce, vjetar kao i neki drugi vanjski faktori, takođe utiču na pojavu bora.

Na osnovu navedenog, bore možemo podijeliti u tri grupe. Bore koje su nastale samo starenjem, bore koje su nastastale starenjem i vanjskim faktorima, te bore koje su nastale mimikom lica.

Na našu radost, danas postoje moderni i inovativni postupci koji našoj koži vraćaju mladalački i zdrav izgled. Tretmani, koje vam nudi naš salon, pomoći će smanjenju i uklanjanju bora, te će dovesti vašu kožu u stanje svježeg i mladalačkog izgleda.

Kada je pravo vrijeme za uklanjanje bora?

 Prvi korak uklanjanja bora jeste utvrditi koji tip bora imate, tačnije, koje bore želite ukloniti. Bore odaju efekat umornog i iscrpljenog izgleda lica, koji ublažavamo estetskim tremanom uklanjanja bora. Smatra se, da se već nakon tridesete godine života, treba okrenuti preventivi nastanka bora. Trebalo bi unositi više tečnosti, te voditi zdrav život sa maksimalnim izbjegavanjem stresa. Kombinacijom etetskih tretmana i preventive, možemo ublažiti nastanak bora.

Osim toga, laserskim tretmanima u našem salonu možete ublažiti bore koje su već nastale i koje narušavaju vaš mladalački izgled.

Osim na licu, često se uklanjaju i bore na vratu.

Uklanjanje bora vršimo najsavremenijim laserima, i tretman je potpuno bezbolan.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško