Trajno uklanjanje dlačica

Trajno uklanjanje dlačica

Da li vam se desilo da poželite da trajno uklonite dlačice sa vašeg tijela? Sigurni smo da ste to pomislili nebrojeno puta, svaki put kada biste se depilirali voskom, brijali brijačem ili koristili kremu za depilaciju. Ove mukotrpne i uzaludne poslovo možete potpuno zaboraviti jer sad postoje metode za trajno uklanjanje dlačica.

Na trajno uklanjanje dlačica danas se odlučuju i muškarci i žene, a sve sa ciljem da se osloblode brijanja i depilacije. Kako bi se odlučili na postupak trajnog uklanjanja dlačica, mnogi se informišu putem interneta ili se raspituju kod prijatelja koji su to već radili. Tada dobijaju različite informacije od kojih vas može zaboljeti glava.

Mi ćemo sad pokušati da vam ponudimo odgovore na neka pitanja i mitove koji se tiču trajnog uklanjanja dlačica.

    • Često se vjeruje i misli da se trajno uklanjanje dlačica postiže već prvim i jedinim tretmanom u salonu. To, nažalost, nije istina. Premda se trajno uklanjanje dlačica obavlja modernim i naprednim tehnologijama, ipak nije moguće rezultate postići jednim tretmanom. Za trajne rezultate, potrebno je posjetiti salon više od jednom. Razlog tome je rast dlačica u ciklusima. Nakon prvog tretmana je vjerovatno da će se rast dlačica nastaviti, ali će biti vidljivo smanjen.
    • Još jedno vjerovanje, koje je neosnovano, je to da će proces trajnog uklanjanja dlačica podstaknuti rast istih. Kad bi ovo bilo istina, lijek za ćelavljenje bi bio odavno pronađen. Trajno uklanjanje dlačica ne pojačava rast dlačica. Trebate imati na umu da se procesom starenja na nekim mjestima dlačice gube i nestaju, dok se pojavljuju na nekim drugim mjestima.

Laser centar Šiško Banja Luka

  • Takođe, vjeruje se da se trajnim uklanjanjem dlačica djeluje na sve tipove dlaka podjednako. Međutim, istina je malo drugačija. Djelotvornost tretmana, zapravo, zavisi i od debljine same dlake, njenog korijena ili od boje dlake. Pored toga, zavisi od uticaja vašeg endokrinološkog sistema, i od genetike. Zbog toga je bitno da vas prije tretmana trajnog uklanjanja dlačica, pregledaju naši specijalisti.
  • Često klijenti misle da će postupak trajnog uklanjanja dlačica biti bolan i neprijatan. Nekada su tretmani trajnog uklanjanja dlačica bili bolni ni neprijatni, sada je to značajno drugačije. Kod nas je trajno uklanjanje dlačica postalo sinonim sigurnog trajnog uklanjanja dlačica. Trajno uklanjanje dlačica je sada proces koji nudi mininimalan rizik, koji je njegujući i bezbolan, a daje sjajne rezultate.
  • Vjeruje se da se trajno uklanjanje dlačica ne bi trebalo raditi ljeti. Ova konstatacija se odnosi samo na to da kožu u to vrijeme nije preporučljivo izlagati UV zračenju. Ako ste odgovorni prema sebi, i ako ćete voditi brigu o svojoj koži, možete i ljeti ići na tretmane trajnog uklanjanja dlačica. Trebali biste koristiti visoki faktor zaštite od UV zračenja, i odložiti sunčanje za nekoliko dana poslije tretmana. Ako vam koža u međuvremenu potamni od sunca, trebalo bi do sljedećeg tretmana sačekati mjesec dana.
  • Na kraju dolazimo do pitanja finansijske isplativosti tretmana. Mnogi od vas pomisle kako je tretman trajnog uklanjanja dlačica za njih preskup, međutim, ako gledate dugoročno, koliko biste novca potrošili na depilacijske kreme i vosak? Sasvim je jasno da ćete tretmanom trajnog uklanjanja dlačica uštediti i vrijeme i novac.

Nakon što ste pročitali ovaj tekst, informisali se o svemu što trebate da znate o trajnom uklanjanju dlačica, možete prošetati do našeg salona i porazgovarati sa našim stručnjacima koji će vas uputiti šta dalje i koji tretman je za vas najbolji.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško