Proširene pore

Proširene pore

Proširene pore ne predstavljaju problem medicinske prirode. Zapravo, više su problem estetske prirode, jer ne izgledaju privlačno na licu. Ipak, proširene pore se mogu smanjiti ili prikriti raznim metodama i terapijama.

Šta su proširene pore?

To su mjesta na našoj koži na kojima lojne žlijezde izbijaju na površinu kože. Kada lojne žlijezde rade više nego je potrebno dolazi do efekta proširenih pora, te kod začepljenih pora dolazi do razvijanja mitesera ili akni. Proširene pore mogu biti toliko velike da izgledaju kao ožiljci na koži, a još ako nečistoće na koži i u porama izazovu upalu, nisu baš pojava za gledanje. Najčešće nastaju izazvani genetskim naslijeđem, ali mogu imati i druge uzročnike kao što su hormonski poremećaji, pubertet, masna koža, nepravilna nnjega i higijena kože, šminka, sunčeva svjetlost i toplota, pušenje, i tako dalje. Čak i suva koža može imati proširene pore.

Kako uticati na smanjenje proširenih pora?

Prije svega, potrebno je održavati redovnu higijenu lica. To podrazumijeva:

  • Redovno čišćenje lica, ujutro i naveče
  • Jednom sedmično raditi piling lica, ili bar na dvije sedmice
  • Stavljati maske za lice koje čiste i sužavaju pore, i smanjuju lučenje sebuma
  • Povremeno čistiti lice parom
  • Koristiti kozmetičke preparate koje pomažu smanjivanje pora (kreme za sužavanje pora koje su bogate vitaminom A i slične preparate).

U našem salonu vam možemo ponuditi nekoliko tretmana za proširene pore.

Mikrodermoabrazija je jedan od tretmana za sužavanje proširenih pora. Ovaj tretman osim čišćenja pora mikrokristalima, podstiče i lučenje kolagena i elastina.

Hemijski piling uklanja mrtve ćelije, i pored uklanjanja proširenih pora, smanjuje bore, akne, hiperpigmentacije i slično.

Frakcijski laser je laser koji smanjuje proširene pore, a posebno je pogodan za masno lice, jer utiče na smanjeno lučenje lojnih žlijezda, a samim tim i na smanjenje akni.

Radiotalasi koji svojom toplinom utiču na proširene pore, ali i na druge neželjene estetske probleme na koži.

Pored ovih tretmana, preporučujemo adekvatnu i redovnu njegu vašeg lica u kućnim uslovima.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško