Podizanje kapaka

Podizanje kapaka

Kako starimo, naša koža postaje manje elastična, posebno na najtanjim dijelovima kože, a to je na očnim kapcima. Kapci postaju naborani, natečeni, pojavljuju se i na njima masne naslage, te našem licu daju izgled koji je star i umoran. Vrlo često se pojavljuju vrećice ispod očiju, i bore koje treba ukloniti. Tretman podizanja kapaka, uklanjanja viška masnih naslaga i kože, ispravljanja sitnih bora, i vrećica ispod kapaka, naziva se blefaroplastika.

Ovom tretmanu, koji je najčešći u estetskoj hirurgiji, podvrgavaju se osobe starije životne dobi ili osobe koje nisu zadovoljne izgledom svojih očnih kapaka.

Prije samog tretmana podizanja kapaka, potrebno je da prestanete koristiti lijekove koji u sebi sadrže acetilsalicilnu kiselinu (andol, aspirin, acetisal, i dr.).

Kada dođete na konsultativni pregled, prije tretmana podizanja kapaka, naši stručnjaci će utvrditi činjenično stanje, te vam predložiti odgovarajući tretman za vašu kožu. Osim toga, uradiće se detaljna projekcija vašeg budućeg izgleda.

Podizanje kapaka se radi u lokalnoj anesteziji. Na vaš zahtjev, anestezija može biti i opšta, ali to svakako mora da odredi anesteziolog, koji će vas pregledati.  Trajanje samog zahvata može biti od jednog do tri sata, a sve u zavisnosti od složenosti vaših zahtjeva i problema koji se treba riješiti. Ožiljci i rezovi su minimalni, i skoro da se uopšte ne vide, a kopče se uklanjaju sedam do deset dana nakon zahvata podizanja kapaka.

Pošto smo svi jedinka za sebe, ni rezultati kod svake osobe nisu jednaki.

Nakon tretmana podizanja kapaka, pacijent se zadržava kratko vrijeme u salonu. Oporavak traje deset do četrnaest dana. Nakon podizanja kapaka potrebno je na mjestu zahvata stavljati hladne obloge, te odmaranje u poluležećem položaju.

Komplikacija nakon tretmana podizanja kapaka skoro da i nema. Uglavnom se radi o suvoći očiju, blagoj asimetriji očnih kapaka, ili ožiljcima od reza koji se vide. Naravno, naši stručnjaci će vas posavjetovati o svim komplikacijama koje se mogu javiti nakon tretmana podizanja kapaka.

 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško