Piling lica

Piling lica

Šta je piling lica?

To je zapravo onaj prvi korak koji trebate da učinite kako biste došli do zdrave i lijepe kože. To je tretman kojim će vaša koža izgledati mlađe, svježije, zategnutije, vaše pore će se očistiti i smanjiti.

Kožu lica treba njegovati tokom cijele godine. Osnovno djelovanje pilinga lica je na mrtve ćelije na površini vaše kože. Kada se mrtve ćelije kože uklone, vaša koža počinje proizvoditi novi sloj, kao i novi kolagen koji zapravo daju elastičnost koži vašeg lica. Ovaj tretman može biti hemijski i mehanički.

Pod hemijskim pilingom lica podrazumijevamo klasičnu primjenu određenih preparata, koji se nanose na lice, i hemijskim djelovanjem utiču na mrtve ćelije kože. Međutim, sveobuhvatnije su mehanički tretmani pilinga lica, a to je uglavnom laserski piling lica. Ovaj tretman preporučujemo svim osobama iznad trideset godina. Idealan je za uklanjnje malih bora, za zatezanje lica i za dubinsko čišćenje vaše kože. Frakcioni laser je, dakle, idealno rješenje za piling lica, jer daje višestruke rezultate. Kada se ovaj tretman radi frakcionim laserom je potpuno bezbolan i ugodan. Potreban je jedan tretman  kako bi se postigli izuzetni rezultati.

Oporavak je kratkotrajan, traje od jednog do tri dana.

Koža postaje čvršća, baršunasta i zategnuta, nestaje umoran izgled, vraća se njena boja i sjaj. Sama suština je mijenjanje starih odumrlih slojeva kože, potpuno novim, zdravijim i vitalnijim. Piling lica je pravi izbor za sve tipove kože. Nakon jednog do dva dana možete ponovo nanositi šminku na vaše lice.

Osim uklanjanja mrtvih ćelija kože, laser je minimalno invazivan i piling lica je bezbjedan u potpunosti. Laser, pored pilinga lica, uklanja i male bore, ožiljke i razne tipove pigmentacija od sunca. Sam tretman je koristan, jer pored svih navedenih benefita, sprječava da se razviju oštećenja koja izaziva sunce, pa je samim tim koristan u borbi protiv raka kože. Piling lica frakcionim laserom daje rezultate i u borbi protiv problematične kože, neravnomjernog tena ili akni.

Ovaj tretman bi trebalo ponavljati svake dvije do tri godine.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško