Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je estetski tretman koji se sve više koristi za poboljšanje izgleda kože, kako na licu tako i na tijelu. Ovaj tretman se izvodi ubrizgavanjem specijalnih koktela aktivnih sastojaka direktno u kožu. Koktel može sadržavati različite sastojke kao što su vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina, enzimi i druge supstance koje su korisne za kožu.

Mezoterapija ima nekoliko primjena i koristi se za tretiranje različitih kožnih problema:

  1. Pomlađivanje kože: Kokteli s antioksidansima, vitaminima i hijaluronskom kiselinom mogu pomoći u smanjenju bora, poboljšanju elastičnosti kože i osvježavanju tena.

  2. Hidratacija kože: Mezoterapija može pružiti intenzivnu hidrataciju kože, čineći je mekšom, glatkijom i sjajnijom.

  3. Uklanjanje pigmentacija: Kokteli s blagim piling agensima mogu pomoći u uklanjanju pigmentacija i neravnomjernog tena.

  4. Tretiranje akni: Mezoterapija može pomoći u smanjenju upala, kontrolisanju lučenja sebuma i poboljšanju izgleda kože kod osoba koje imaju problema s aknama.

  5. Smanjenje celulita: Kokteli koji sadrže aktivne sastojke za razgradnju masnih naslaga mogu pomoći u smanjenju vidljivosti celulita i poboljšanju tonusa kože.

Mezoterapija se obično izvodi u serijama tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati, a intervali između tretmana mogu varirati u zavisnosti od individualnih potreba kože i ciljeva tretmana. Ovaj tretman je popularan zbog svoje relativne jednostavnosti, minimalnog vremena oporavka i brzih vidljivih rezultata.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško