Masaža

Masaža

Koje vrste masaže postoje, kada je korisna, a kada nije preporučljiva

Masaža je zapravo sistem metodičkih pritisaka ruku na tijelo klijenta. Postoje različite vrste masaža: sportska , relaks , anticelulit , i tako dalje. Masažu treba da obavlja stručno lice, koje poznaje anatomiju ljudskog tijela, i tehnike masiranja.

Sam tretman nam nudi mnoge benefite za naše tijelo. Kao prvo, dolazi do ubrzavanja lokalnog metabolizma, povećava se cirkulacija limfe i krvi vena, tkivo postaje elastičnije i bolje resorbuje. Na kožu djeluje blagotvorno, jer se odstranjuju mrtve ćelije, a znojne i lojne žlijezde počinju bolje da luče, te dolazi i do poboljšanja elastičnosti kože. Na kompletan organizam masaža djeluje relaksirajuće i utiče na smanjenje opšteg zamora organizma.

Najpopularnije masaže su: relaks , anticelulit , sportska i šiacu masaža.

Relaks masaža je za opuštanje i smirivanje cjelokupnog organizma. Cilj ove masaže je da poboljša cirkulaciju, poboljša opšte zdravstveno stanje, umanji nakupljeni stres. Može se raditi relaks  cijelog tijela, ali može se raditi i dio po dio (noge, stopala, ruke, leđa, vrat, lice itd.).

Anticelulit  je način da se oslobodite celulita, i da poboljšate opšte stanje tijela. Ovom masažom boboljšaće se cirkulacija limfe i krvi, ali dobiće se i efekat opuštanja. Tretman traje trideset do četrdeset minuta, a potrebno je da je radite deset dana uzastopno i ponoviti najmanje tri puta, kako biste došli do optimalnih rezultata.

Antistres masaža je nešto što je neophodno u modernom životu kakav danas vodimo. Stres loše utiče na naše fizičko i psihičko zdravlje. Potrebno je na neki način ga ukloniti iz organizma, te za to koristimo antistres masažu. Ova masaža se izvodi raznim odabranim eteričnim uljima i masira se cijelo tijelo.

Šiacu masaža potiče iz starog Japana.

Predstavlja metodu usklađivanja disanja terapeuta i klijenta, jer se vjeruje da tokom ove masaže dolazi do razmjene energije.

Sportska masaža se primjenjuje nakon treninga osoba koji se rekreativno bave sportom ili kod profesionalnih sportista. Cilj masaže je opuštanje mišićne mase nakon napora, kako bi se mliječna kiselina i negativne tvari što prije izbacili iz organizma.

Koju god masažu da odaberete, sigurni smo da će donijeti mnogo benefita vašem organizmu.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško