LPG endermologija

LIPOMASAŽA – Endermologija?

Lipomasaža – Endermologija Banja Luka

Endermologija – LIPOMASAŽA je prvi medicinski ispitan metod koji djeluje na adipocite (potkožne masne ćelije) i vezivno tkivo, a istovremeno i na kožu. Budući da je savršeno prilagođena svakom stanju i dijelu tijela, endermologija postiže visoko efikasne rezultate i na fiziološkom i na kozmetičkom nivou, za PREOBLIKOVANJE TIJELA I TRETMAN CELULITA.

Radeći na adekvatnim fiziološkim nivoima, endermologija smanjuje zadržavanje vode, pojačavajući rad venskog i limfnog sistema. Napada celulit djelujući preko potkožnog vezivnog tkiva, pa dolazi do povećanja cirkulacije tj. prokrvljenosti i izbacivanja otrova, te podstiče međućelijsku razmjenu materija. Istovremeno se aktivira i „vezivni gel“ čime se koži ponovo vraća njena čvrstina i ljepota.

U gornjem sloju kože endermologija eksfolijacijom ljušti mrtve ćelije i obnavlja prirodni sjaj i ljepotu kože. Zbog svojih brojnih izvrsnih efekata, endermologija se koristi i kao terapija protiv starenja.

Ako se upotrebljava kao dio programa za mršavljenje (za žene i muškarce), endermologija, tj. lipomasaža optimizira rezultate pomoću svog mehaničkog i fiziološkog djelovanja na duboke masne naslage (ubrzava metabolizam masnih ćelija) i stimuliše mehanizme izbacivanja štetnih materija iz organizma, tj detoksikaciju.

Ona je idealno rješenje za smanjenje celulita i poboljšanje cjelokupne estetike tijela. Endermologija će ponovo uobličiti tijelo u željeni oblik i smanjiti njegove volumene, pospješujući lipolizu (sagorijevanje masti) u svim slojevima masnih naslaga.

Ako se koristi prije liposukcije, omekšava potkožno vezivno tkivo prije hirurškog zahvata, a pomaže i većim rezultatima poslije: odstranjuje edeme i preostale ehimoze smanjujući celulit, omogućavajući da se izbjegnu asimetričnosti zbog mogućnosti tretirajnja zona kojima hirurški zahvat nije pomogao, ili do kojih ne dopire.

Kako endermologija djeluje na celulit?

Oko 90% žena su podložne celulitu koji utiče na masne naslage hipodermisa, koji je podjeljen paralelnim septama ( za razliku od muškaraca čije su septe ukrštene). Tehnika lipomasaže, jedina te vrste na svijetu, može da oslobodi zarobljenu masnoću i „ispegla” celulit.

Mehano-stimulacija je naučno potkrepljena i priznata metoda. Mehanička stimulacija površine kože šalje duboke signale do ćelije (npr. masne ćelije i fibroblasti) da bi pruzrokovale fiziološku reakciju (npr. aktivaciju kolagena i elastina).

Roll tehnologija:

Dva nezavisna motorizovana valjka (patentirana od strane LPG ) nježno povlače kožu, koristeći tri smjera rotacije u zavisnosti od željenog cilja. Postoji više opcija, a svaka od njih tretira različite tipove tkiva uključujući celulit koji može biti masni, edematozni, fibrozni i zapaljenski kao i tanku, opuštenu kožu.

Važnost septe:

Septe su paralelne pregrade koje dijele hipodermis na male šupljine koje sadrže masne ćelije. Kada masne ćelije rastu, ove pregrade mijenjaju svoj oblik i povlače površinu kože na dolje. Celulit se onda pojavljuje sa svojim nezaobilaznim efektom pomorandžine kore. Lipomasaža prvo opušta ove dijelove tijela i u isto vrijeme poboljšava cirkulaciju. Zatim, mehaničko djelovanje valjaka oslobađa biološku reakcijui reaktivira uklanjanje masnih naslaga.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško