Limfna drenaža

Limfna drenaža

Brzi način života, posao na kome dugo sjedimo, višak tjelesne mase, nepravilna ishrana, kratka i brza putovanja, stres i ostali faktori modernog života utiču na pojavu celulita. Svi ovi faktori utiču i na slabiju prokrvljenost tkiva, posebno tkiva nogu, stomaka i stražnjice. Loša prokrvljenost izaziva taloženje masnih ćelija, pojavu proširenih vena, oticanje ekstremiteta, i samim tim pojavu celulita. Limfna drenaža je terapija koju koristimo za suzbijanje celulita, otoka ekstremiteta, poboljšava prokrvljenost tkiva i cirkulaciju. Cilj limfne drenaže jeste da se podstakne rad limfnog sistema, koji je zaslužan za brzo izbacivanje štetnih supstanci iz tijela kao i viška tečnosti. Tretman dovodi do opuštenog stanja, i ako je bol bila prisutna, limfnom drenažom nestaje. Tretmanom limfne drenaže dolazi do ravnoteže tečnosti u organizmu i dolazi do poboljšanog opšteg stanja organizma. Limfa za sebe veže štetne supstance koje se talože u organizmu (kancerogene ćelije, mikrobe, otrove i slično) i zatim ih izbacuje iz organizma.

Ako želite da preoblikujete svoje tijelo, onda je limfna drenaža pravi tretman za vas. Limfna drenaža ima mnogobrojne dobre uticaje na vaš organizam jer je njen cilj da prenosi hranjive materije i kiseonik do naših ćelija, a u povratku da prikupi štetne materije i izbaci ih iz organizma. Limfna drenaža se zato preporučuje nakon operativnih zahvata, za poboljšanje opšteg stanja organizma, smanjuje zadebljane ožiljke, ojačava imunitet, te ublažava bol.

Posebne pripreme za limfnu drenažu nisu potrebne.

Od vas se očekuje jedino da se opustite i uživate u tretmanu. Aparat koji koristimo za limfnu drenažu bazira se na principu intervalnog pneumatskog pritiska. Vazduh koji se uduvava u posebne rukave, pravi određen pritisak na željena mjesta, čime se poboljšava limfna cirkulacija, te na području koje tretiramo dolazi do opuštanja i olakšanja. Poboljšava se cirkulacija, i mehaničkim putem se tečnost vraća u krvotok, te se naduvenost i otečenost povlače.

Zašto da se odlučite za limfnu drenažu?

Limfna drenaža vam nudi brojne benefite:

  • smanjuje natečenost nogu,
  • razgrađuje celulit,
  • poboljšava cirkulaciju,
  • pomaže da vaša koža bude zategnuta i elastična,
  • pomaže u izbacivanju otrova iz tijela, itd.

Limfna drenaža je potpuno bezbolan tretman, i oporavak nakon tretmana nije potreban.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško