Lifting lica

Lifting lica

Bore su nam uvijek prva asocijacija na starenje. Međutim, ono što je izraženiji pokazatelj starenja lica je opuštenost i višak kože.

Jedini „lijek“ za gubljenje tonusa kože do skoro je bila hirurška intervencija, koja daje izvrsne rezultate. Međutim oporavak kod ovakvih zahvata je dugačak, zahvad se radi pod anestezijom i može biti veoma bolan oporavak.

Napredak tehnologije učinio je lifting lica pristupačnijim, lakšim i bez posljedica. Tako da se mnogo lakše odlučiti za tretman. Sigurno je da ćemo prije odabrati laserski lifting lica, nego da dopustimo da nas neko reže skalperom.

S obzirom na to da nam je lice najvidljiviji i najizloženiji dio kože, svaka promjena na njemu je uočljiva, i svaka promjena koju mi uočimo i vidimo je značajna. Osim toga, koža lica nam je izložena boranju zbog stalne mimike, vremenskim uslovima, duvanskom dimu, a stres i brz tempo života svakako utiču na izgled naše kože. Zbog svega navedenog naša koža, osim zbog starenja, gubi na elastičnosti i tonusu.

Moderne tehnologije nam omogućavaju neinvazivni lifting lica, koji nam omogućava vraćanje svježine u kožu lica, ispravljanje bora, vraćanje elastičnosti i sjaja kože. Budući da pratimo sve svjetske trendove, koji daju najbolje rezultate, u našu ponudu smo uvrstili i lifting lica koji nije invazivan i koji se ne obavlja skalperom. Glavni cilj liftinga lica je podsticanje proizvodnje kolagena, koji je zaslužan za elastičnost naše kože. To činimo kombinacijom različitih tretmana koji blagotvorno djeluju na proizvodnju kolagena. Tehnologija koju koristimo za lifting lica podstiče proizvodnju kolagena, koji zatim zateže vašu kožu i čini je glatkom i sjajnom.

Čitav tretman liftinga lica je bezbolan, i ne ostavlja nikakve negativne posljedice. Radi se bez anestezije, a odmah nakon liftinga lica možete se vratiti svakodnevnim obavezama. Rezultati liftinga lica su vidljivi odmah, ali vremenom postaju sve bolji i vidljiviji, jer se proizvodnja kolagena nastavlja i dalje, nakon liftinga lica.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško