Lasersko uklanjanje tetovaža

Lasersko ukljanjane tetovaža - kada se tetovaža može ukloniti?

Lasersko ukljanjane tetovažaLasersko ukljanjane tetovaža

Lasersko ukljanjane tetovaža

Nd:YAG LASER za lasersko uklanjanje tetovaža je najbolji laser jer postiže najbolje rezlutate,djeluje isključivo na pigment. Nema oštećenja okolnog tkiva niti ikakvog krvarenja.

Lasersko uklanjanje tetovaža

Nd:YAG LASER za lasersko uklanjanje tetovaža je najbolji laser jer postiže najbolje rezlutate, djeluje isključivo na pigment, nema oštećenja okolnog tkiva niti ikakvog krvarenja.

KADA SE TETOVAŽA MOŽE UKLONITI?

Najranije uklanjanje tetovaža je nakon godinu dana od tetoviranja.Toliko vremena je potrebno da se pigment u koži stabilizuje.

DA LI SE MOGU TETOVAŽE POTPUNO UKLONITI?

Najlakše se uklanjaju jednobojne tetovaže, kod tetovaže sa više boja moguće je da ponekad ostane samo jedva vidljiv obris. Crna, plava i crvena boja najlakše se uklanjaju. Takođe, profesionalne tetovaže se uklanjaju lakše obzirom na kvalitet pigmenta.

NA KOJI NAČIN LASER UKLANJA TETOVAŽU?

Laserski zrak, zahvaljujući specifičnoj talasnoj dužini, pogađa samo pigment neoštećujući lokalno tkivo. Pigment se razlaže u čestice koje resorbuje naš limfni sistem.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO ZA UKLANJANJE TETOVAŽE?

Broj tretmana zavisi od veličine tetovaže, vrste i količine boja, profesionalnom ili amaterskom radu, čistoći i vrsti pigmenta i dubini na kojoj se ona nalazi. Potrebno je od 5 do 7 tretmana u trajanju od 10min. Prvi tretman daje najslabije rezlutate, jer se kreće sa manjim parametrima impulsa snage. Svakim sljedećim tretmanom snaga impulsa se povećava. Ukoliko se pretjera sa snagom mogući je potpuni gubitak pigmenta tretirane regije.

KOLIKI JE RAZMAK IZMEĐU TRETMANA?

Od 4 do 6 nedjelja je potreban razmak između tretmana.

KAKAV JE OSJEĆAJ NA KOŽI NAKON TRETMANA?

Tretirana regija dobija tamno smeđu boju, vrlo blago je otečena, osjećaj peckanja traje od 15 do 20min. nakon tretmana. Za to vrijeme, klijent drži hladne obloge preko tretirane regije. Tokom dana ostaje osjećaj topline na tretiranom mjestu.

KAKO SE PONAŠATI NAKON TRETMANA?

Mazati pantenol kremom, koja omogućava brže perutanje i regenerisanje kože. Stoga je zabranjeno guliti i ljuštiti tretirano mjesto. Nakon gubljenja pigmenta nova koža je vrlo osjetljiva na sunčeve zrake. Neophodna je UV zaštita kože tokom 3 mjeseca.

KOJE SU MOGUĆE KOMPLIKACIJE PRILIKOM UKLANJANJA TETOVAŽE?

Moguća su manja oštećenja površine kože koja se tokom vremena u manjoj mjeri gubi. Krajnji izgled tretirane regije dobijamo tek nakon 6 mjeseci od završetka tretmana. Smanjena pigmentacija kože se događa rijetko, ali je moguća. Kod osoba koje su sklone KELOIDIMA postoji mogućnost razvoja keloida. Lasersko uklanjanje tetovaža Banja Luka.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško