Lasersko uklanjanje ožiljaka

Ožiljci od AKNI – riješite problem uz pomoć Pico-second lasera!

Lasersko uklanjanje ožiljaka

Oni koji su imali ili imaju problem sa aknama znaju da one mogu ostaviti ozbiljan problem na koži – ožiljke. Ožiljci od akni, naročito kada se nalaze na licu, utiču na smanjenje samopouzdanja. Ne dozvolite da na sliku koju imate o sebi utiču ožiljci od akni, jer ih je moguće liječiti pomoću Picosecond lasera!

Akne se najčešće manifestuju u tinejdžerskom dobu. Međutim, dugo nakon iskakanja groznih strija, preostali ožiljci i tragovi, mrlje, mogu i dalje učiniti da vaša koža izgleda neuredno i neravnomjerno. Pomoću neinvazivne laserske tehnologije PicoSure®, ožiljci od akni mogu se izblijediti, a tekstura kože se može poboljšati.

KAKO DJELUJE LASERSKO UKLANJANJE OŽILJAKA?

PicoSure® koristi revolucionarni pikosekundni laser za sigurno liječenje ožiljaka od akni. Snažna laserska energija aktivira imunološki sistem kako bi zamijenila područja oštećena laserom i ožiljna tkiva novim ćelijama kože. Kako se razvijaju nova tkiva, ožiljci od akni će prirodno izblijediti bez nanošenja štete okolnoj koži. PicoSure® laserski tretmani ožiljaka sigurni su za sve tipove kože.

ŠTA OČEKIVATI TOKOM UKLANJANJA OŽILJAKA OD AKNI PICOSURE® TEHNOLOGIJOM?

Zavisno od tipa kože klijenta, za postizanje najboljih rezultata može se preporučiti više sesija. Lasersko uklanjanje ožiljaka PicoSure® ne smatra se bolnim, ali može se koristiti krema za hlađenje kako bi se smanjila nelagoda. Laserski tretmani ožiljaka imaju malo nuspojava, koji obično uključuju privremeno crvenilo i oticanje. Klijenti će moći nastaviti svoju uobičajenu rutinu odmah nakon postupka.

ZAŠTO PREPORUČUJEMO OVAJ PIKOSEKUNDARNI LASER?

Konačno, tu je sasvim nova metoda stimulacije kolagena koja utiče na nestanak bora, poboljšanje tekstura i krepkosti. Toliko je nova, te pretpostavljamo da većina ljudi još nije upoznata s tim: to je picosecond laser tehnologija. Pojavila se prvi put nakon odobrenja FDA za pikosekundni laserski tretman pigmenta, ponajviše tetovaže. Kada kažemo picosekundna tehnologija, mislimo na brzinu kojom se energija lasera dovodi u kožu. U ovom se slučaju snop svjetlosti određene energije isporučuje unutar pikosekunde, jako velikom brzinom. Proučili smo klinička ispitivanja koja su proučavala djelovanje ovih pikosekundnih lasera prilikom prolaska kroz specijalizovano difrakcijsku sočivo. Postoji niz teorija o tome zašto ova laserska tehnologija pomaže u preuređivanju i proizvodnji kolagena. Jedna od najzanimljivijih je da brza isporuka laserske svjetlosti može podstaknuti vibraciju po cijeloj površini kože, pokrećući reakciju na kolagen. Nuspojave su zanemarljive, koža je ružičasta ili tek ružičasta, ali se brzo povlači.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško