Lasersko uklanjanje ožiljaka

Uklanjanje fleka

Ožiljci su sigurno nešto što ne želimo da nosimo na svom tijelu, a maju ih i muškarci i žene. Oni mogu nastati nekom povredom, mogu biti od akni, od neke operacije, i slično.

Na svu sreću postoji lasersko uklanjanje ožiljaka. Najčešće se ti tretmani uklanjanja ožiljaka obavljaju frakcionim laserima, koji zapravo smanjuju crvenilo ožiljka i njegovu vidljivost.

Kako izgleda tretman laserskog uklanjanja ožiljaka?

Odmah na početku, potrebno je istaći da tretman laserskog uklanjanja ožiljaka nije ni malo bolan. Napredna tehnologija omogućava neinvazivnu metodu uklanjanja ožiljaka, a svakako daje odlične rezultate, a i kratak oporavak. Uklanjanje ožiljaka vrši se laserima koji omogućavaju čuvanje tkiva koje okružuje ožiljak, a koža postaje glatka, nježna i privlačna. Ravni ožiljci, koji nisu tako istaknuti, iščeznu nakon samo nekoliko tretmana, a oni zadebljani istaknuti, postaju glađi i svjetliji, pa samim tim i prihvatljiviji za pogled. Lasersko uklanjanje ožiljaka radi po principu stvaranja novog, mladog kolagena koji vrši zamjenu onog koji je grudvast i ožiljkast. Efekti tretmana vremenom postaju bolji. Tretirani ožiljak postaje bljeđi, a onda postaje kao i ostatak kože.

Treba da znate da su efekti laserskog uklanjanja ožiljaka bolji kod ožiljaka koji su mladi, crveni i mekani. Prema tome, nemojte dugo čekati ako želite ukloniti ožiljak laserom. Stari ožiljci se teže uklanjaju, efekat neće biti potpun, ali ćemo svakako postići estetsku prihvatljivost.

Ne mogu se svi podvrgnuti tretmanu laserkog uklanjanja ožiljaka.

Nisu pogodni ljudi sa psorijazom, koji imaju cistične akne ili dermatitis, takođe.

Vaša sigurnost nam je na prvom mjestu. Stoga, kada dođete na konsultacije sa našim specijalistima, provjeriće se stanje ožiljka, i odlučiće se da li je tretman uklanjanja ožiljka laserom dobar za vas.

Sam proces uklanjanja ožiljka laserom je bezbolan. Laser prodire u slojeve kože, i tako tretira željeni dio. Poslije toga tijelo radi za vas. Uklanjaju se stari dijelovi kolagena, a tijelo ga zamjenjuje novim. Oporavak je kratak ili čak nikakav. Tokom tretmana laserskog uklanjanja ožiljaka, možete osjećati toplotu i peckanje.

Područje na kome je izvršeno uklanjanje ožilka laserom ne treba izlagati suncu bar mjesec dana od tretmana. A njeguje se hidratantnim kremama koje vam propisuje specijalista.

Treba imati na umu da je uklanjanje ožiljaka laserom proces koji ne može biti isti kod svakoga, i ne možemo garantovati svakom iste rezultate.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško