Lasersko uklanjanje kapilara

Šta je laserski tretman vaskularnih lezija?

Lasersko uklanjanje kapilara Banja LukaLasersko uklanjanje kapilara Banja Luka
Lasersko uklanjanje kapilara Banja Luka

Lasersko uklanjanje kapilara Banja Luka

Šta je laserski tretman vaskularnih lezija? Diodnim laserom 980 nm uspješno se uklanjaju paukoliki kapilari – spajder, hemangiomi, venule i kapilari na tijelu i nogama. Lasersko liječenje razbijenih kapilara. Vaše kapilare su najmanje krvne žile u vašem tijelu, koje spajaju arterije s venama. Kad se ove kapilare brzo suze ili prošire, tanke stijenke kapilara mogu se rastrgati i krv može procuriti dajući vašoj koži izgled tankih crvenih ili ljubičastih linija. Iako ove linije često nisu bolne, mogu izgledati neugodno, zbog čega se za uklanjanje koriste tretmani, poput laserskih.

Slomljeni kapilarni uzroci – Napukle kapilare nastaju tamo gdje je koža najtanja ili najosjetljivija, poput lica – posebno obraza i nosa. Događaji kao što su vruće vrijeme, jaki vjetrovi, opekotine od sunca, pritisak ili traume na licu ili drugi uslovi, poput rozacee, mogu uzrokovati puknute kapilare. Suva koža se takođe smatra rizičnijom za puknuće kapilare.

Laseri i kapilare – Za one koji pate od slomljenih kapilara, laseri se koriste za pružanje ciljanog tretmana koži. Energija laserske svjetlosti koncentrisana je na ciljanu venu. Energija se zatim prenosi s lasera u venu i krvne žile apsorbuju, zbog čega se žila začepljuje. Budući da posuda više transportuje krv, tada je tijelo apsorbuje, eliminišući pojavu razbijenih kapilara.

Zašto je tretman diode laserom drugačiji? – Odabravši optimalnu talasnu dužinu i neophodne parametre, moguće je uspješno tretirati i ukloniti vaskularne lezije na koži lica, stomaka i ekstremiteta. Mogu se tretirati osobe svih tipova kože.

Koji oblici vaskularnih lezija se mogu tretirati? – Moguće je ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja tijela. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave proširene kapilare na nogama; i cherry angiomi mogu se tretirati, a rezultati su brzi i efikasni. Ipak, izrazito proširene, tortuozne vene na nogama se ne mogu tretirat.

Lasersko uklanjanje kapilara Banja Luka

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško