Lasersko uklanjanje fleka

Lasersko uklanjanje fleka

Liječenje fleka i drugih hipo ili hiperpigmentacija

Tamne mrlje na koži, zvane i fleke na licu, mogu narušiti vaš izgled, pa zato pristupamo laserskim tretmanima pomoću najboljeg lasera na tržištu za uklanjanje fleka a to je Picosecond laser.

Čak i ako pokušate ostati izvan sunca, gotovo je nemoguće izbjeći djelovanje štetnih UV zraka. Tamne mrlje i pjege jedan su od prvih znakova starenja i često se pojavljuju na područjima koja su često izložena suncu, uključujući lice, prsa i ruke. PicoSure® laserski tretmani tamnih mrlja mogu sigurno ukloniti višak pigmenta, kako bi vam pomogli da izgledate mlađe. Lasersko uklanjanje fleka

KAKO DJELUJE LASERSKO UKLANJANJE TAMNIH MRLJA?

U poređenju s drugim aktuelnim proizvodima za njegu kože, PicoSure® je efikasniji jer koristi moćne laserske svjetlosne impulse da bi dosegao duboko ispod površine kože i isprao smeđe mrlje. Energija lasera razbija tamne mrlje u sitne čestice koje se prirodnim putem mogu eliminisati iz tijela putem imunološkog sistema. PicoSure® tretmani mogu ukloniti tamne mrlje na licu, vratu, prsima, rukama i nogama bez nanošenja štete okolnoj koži.

ZAŠTO PREPORUČUJEMO OVAJ PIKOSEKUNDARNI LASER?

Konačno, tu je sasvim nova metoda stimulacije kolagena koja utiče na nestanak bora, poboljšanje tekstura i krepkosti. Toliko je nova, te pretpostavljamo da većina ljudi još nije upoznata s tim: to je picosecond laser tehnologija. Pojavila se prvi put nakon odobrenja FDA za pikosekundni laserski tretman pigmenta, ponajviše tetovaže. Kada kažemo picosekundna tehnologija, mislimo na brzinu kojom se energija lasera dovodi u kožu. U ovom se slučaju snop svjetlosti određene energije isporučuje unutar pikosekunde, jako velikom brzinom. Proučili smo klinička ispitivanja koja su proučavala djelovanje ovih pikosekundnih lasera prilikom prolaska kroz specijalizovano difrakcijsku sočivo. Postoji niz teorija o tome zašto ova laserska tehnologija pomaže u preuređivanju i proizvodnji kolagena. Jedna od najzanimljivijih je da brza isporuka laserske svjetlosti može podstaknuti vibraciju po cijeloj površini kože, pokrećući reakciju na kolagen. Nuspojave su zanemarljive, koža je ružičasta ili tek ružičasta, ali se crvenilo brzo povlači, nakon nekoliko sati.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško