Lasersko uklanjanje bradavica

Lasersko uklanjanje bradavica?

Lasersko uklanjanje bradavica

Bradavice su dobroćudne promjene na koži ili sluzokoži, mogu biti u boji kože ili tamnije boje, u nivou kože, grublje od okolne kože ili glatke u zavisnosti od vrste bradavica i mjesta na kom se promjena lokalizuje na tijelu klijenta.

Postoji više vrsta bradavica:

– dobroćudni tumori nepoznatog uzroka (fibromi),

– posljedica procesa starenja kože (staračke bradavice),

– virusnog porijekla (virusne bradavice i moluske),

– posljedica hormonskih poremećaja (akrohordoni).

Bradavice su

virusna zarazna oboljenja koja nastaju kada se tijelo inficira nekim od humanog papiloma HPV virusa. Kada virus uđe u epitelne ćelije, on ih zarazi, što dovodi do nastanka vidljivih izraslina na koži. HPV virus ima oko 100 različitih podvrsta i u zavisnosti od vrste virusa zavisi i na kojem mjestu će se formirati promjena na koži.

Ukoliko se bradavice nalaze na više različitih mjesta, to je znak da je došlo do autoinokulacije. Vrijeme inkubacije može biti i do nekoliko mjeseci, osobe slabijeg imunog sistema su sklonije infekciji.

Bradavice se manifestuju kroz različite tipove:

Obične bradavice – kružnog su oblika, čvrste i grube površine. Koža je posebno podložna stvaranju novih bradavica usljed oštećenja kože, kada je pokvašena ili nakon pilinga. Najčešće se javljaju na koljenima, stopalima ili na vrhu prsta.

Zaravnjene bradavice – mogu biti različitih veličina, blago su ispupčene sa ravnim vrhom i u boji kože su. Mjesta koja su najpodložnija ovom tipu bradavica su lice, gornja strana šake i zglobovi.

Končaste bradavice – tanke i izdužene izrasline boje mesa ili tamno braon boje. Nastaju iz jednog korjena kao jedinka ili kao klasteri oko usana, kapaka, očiju, obrazima, dekolteu ili bilo gdje na tijelu.

Bradavice oko nokatnih ploča i ispod njih – nastaju kao iritacija kože koja se nalazi oko nokta. Usljed grickanja zanoktica ili kada djeca sisaju prste dolazi do oštećenja, nastaje tvrda koža sa neravnim ivicama oko nokatne ploče, što može da ošteti zdrav nokat ili može izdignuti nokatnu ploču.

Bradavice na stopalima (mozaične)

– tvrde, rožnate izrasline koje se razvijaju na površini tabana. Veličine su od 5 milimetara do 5 centimetara, rijetko su prekrivene malim crnim tačkicama, razvijaju se kao grozd u obliku mozaika, prilikom hodanja i stajanja zbog pritiska cijelog tijela proizvode jak bol. Klijenti ih često ne razlikuju od klavusa.

Genitalne bradavice (kondilomi) – male izrasline koje se javljaju bilo gdje na genitalnom području muškarca ili žene. Vrijeme inkubacije je obično jedan do tri mjeseca do pojavljivanja bradavice na genitalijama, obično su roze ili bijele boje mogu se javiti i kao veće izrasline, pojedinačno ili se razviti u grupi. Veoma su zarazne i lako prenosive.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz prethodnu saglasnost klijenta.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško