Korekcija podbratka

Korekcija podbratka

Podbradak je najčešće genetska pojava, zatim može nastati starenjem, prekomjernom kilažom, ali može se pojaviti i kod osoba koje nisu gojazne. Rezultat je opuštanja kože vrata, i stvaranja jastučića sala, a te masne naslage i opuštena koža predstavljaju estetski problem kog svi žele da se riješe.

Najčešće podbradak ne nestaje gubitkom tjelesne težine, jer prilikom mršavljenja podbradak uglavnom ostaje kao višak mlohave kože.

Korekcija podbratka se najčešće vrši liposukcijom. Takva korekcija podbratka se vrši u slučajevima kada je podbradak građen od masnih jastučića. Najmodernija metoda korekcije podbratka je ultrazvučna liposukcija. Ova metoda je efikasna, ima kratak period oporavka, dobre rezultate i komplikacije su minimalne. Osim toga, ultrazvučni aparat podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, koji takođe pomažu da imate savršen izgled podbratka i vrata. Korekcija podbratka ultrazvučnim aparatom je pogodna za mlađe osobe. Kod starijih osoba se, osim masnih naslaga, javlja i opuštena koža podbratka. Takav podbradak se uklanja dodatnom korekcijom.

Potrebu za korekciju podbratka mogu imati ljudi svih životnih doba, i oba pola.

Dakle i muškarci i žene, podjednako, ali i mlađe osobe koje korekcijom podbratka postižu svježiji izgled. Ali, najčešće korekciji podbratka pribjegavaju osobe srednjih godina, i starije životne dobi, te osobe kod kojih je tjelesna masa varirala, pa je s godinama došlo do rastezanja i opuštanja kože.

Kada se javite u naš salon, prvo ćemo uraditi detaljne analize stanja vaše kože i opšteg zdravstvenog stanja. Naši stručnjaci će vam preporučiti tretman koji je najbolji za vas, i koji će dati vama željene rezultate.

Kod mlađih osoba, nakon korekcije podbratka, koža će se brzo vratiti u željeni položaj, budući da je još elastična i prilagodljiva.

Nakon zahvata, potrebno je pridržavati se svih savjeta specijeliste, kako bi efekti korekcije podbratka bili zadovoljavajući. Treba dolaziti na redovne kontrole, kako bie se nuspojave svele na minimum. Cilj nam je da budete zadovoljni rezultatima tretmana, da se osjećate i izgledate mlađe i ljepše.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško