Griz oko očiju

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)?

Griz oko očiju ili na licu

Griz  (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie). Griz (milie) se manifestuju kao promjena na koži gde je koža najtanja i najosetljivija. Uzroci nastanka griza oko očiju ili na licu (milie) su: upotreba neadekvatne kozmetike za kožu lica, promjene mogu nastati i kao posljedica stresa, nakon sunčanih opekotina, dermoabrazija i razna kožna oboljenja, nakon dugotrajne upotrebe kortikosteroida.

Sitne bele tačkice na licu mnogi mešaju sa bubuljicama, ali u pitanju su milije, rezultat keratina zarobljenog ispod kože. Pored toga, uzrok mogu da budu i preterani rad lojnih žlezda ali i opekotina od sunca. Ukoliko imate ove izrasline na licu, ni slučajno ne treba da ih dirate, upozoravaju dermatolozi. Ceđenje svih izraslina dovodi do pucanja kože zbog čega ste podložniji infekcijama i imate još veći problem od same bubuljice – kaže dermatolog Endi Ejndželmen. Ali neke od tih bubuljica je opasnije cediti od ostalih. Ceđenjem nećete ništa uraditi osim što ćete oštetiti kožu, jer se ne borite sa prljavštinom ili uljem zarobljenim ispod kože, već sa zarobljenim ćelijama kože. Ako vam smetaju, zakažite pregled kod dermatologa koji će ih stručno odstraniti – savetuje Šlezinger.

U laser centru Šiško uklanjanje griza (milie) vrši se laserom. Laserski zrak se usmjerava ka mjestu na kom je promjena nastala, na tretiranom mjestu se osjeća toplota prilikom koje isparava sadržaj promjene, nakon čega se napravi krastica koja štiti od infekcija.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz prethodnu saglasnost klijenta.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško