Frakcijski CO2 laser

Najsavremenija metoda liječenja?

KOJA JE DUŽINA OPORAVKA NAKON LASERSKOG TRETMANA?
Oporavak kože će trajati oko 8 dana
Nakon tretmana;
*Prvog dana koža će izgledati kao poslije opekotina od sunca.
*Drugog dana koža postaje suva.bronzana i tamnija.
*Trećeg dana počinje ljuštenje kože i osjećaj svraba.
*Četvrtog dana isto kao i predhodnog.
*Petog dana svi simptomi se smanjuju.Može se stavljati šminka,preporučljiva je mineralna šminka.
*Šesti i sedmi dan koža se vraća u normalu.ljuštenje je završeno.
*Osmi i deveti dan dolazi do potpunog povlačenja crvenila sa kože.

Vrijeme oporavka kože u predjelu vrata je obično duže.Potrebno je oko dve nedelje za potpuni oporavak kože ovog predjela.

Frakcijski CO2 laser

Na početku ovog teksta potrebno je da se naglase i znaju sljedeće dvije činjenice o frakcionom CO2 laseru. Prva je da frakcioni laser zaista dramatično može podmladiti kožu i obrisati godine sa vašeg lica kao da ste bili na “plastičnoj” operaciji. Druga važna činjenica je da to nije kozmetički tretman koji ćete uraditi u pauzi dok obavljate više svakodnevnih poslova.

Oporavak poslije tretmana frakcionim laserom traje 3-6 dana i donekle zahtjeva njegu, naročito kada je u pitanju lice. Kada su u pitanju druge regije sve je prilično jednostavnije.

FRAKCIJSKI CO2 LASER iz razloga što rezlutat samo jednog tretmana uporedjujemo sa rezlutatom face liftinga ali uz potpuno prirodan izgled. Frakcijski CO2 laser ima mogućnosti da umjesto jedne zrake ima stotinu zraka unutar laserskog snopa.

Na koži ostavlja trag u vidu bijelih tačkica koje predstavljaju mikroskopska oštećenja vezivnog tkiva koja se u cijelosti izbacuju nakon nekoliko dana. Novo vezivno tkivo nadomiješta nastala oštećenja i na taj način se uklanjaju ožiljci, bore, pigmentacije te opuštena koža.

Opis procedure – Frakcijski CO2 laser

Tretman laserom traje oko 30 min ili duže,u zavisnosti od površine regije koja se tretira.  Tokom tretmana osjeća se blago peckanje i toplota. Naime, voda u ćelijama upija lasersku svjetlost što istovremeno uzrokuje dehidraciju, što kao posljedicu ima ljuštenje tj. perutanje površinskog sloja kože.Zato je naša preporuka da poslije tretmana uvedemo obaveznu kućnu njegu u vidu hidratantne kreme ili obloga od fiziološke otopine, radi što bržeg oporavka kože.

Frakcijski CO2 laser uspješno djeluje na:

 • ožiljke od akni, varičela i keloidi,
 • strije,
 • smanjenje proširenih pora,
 • staračke pigmentacije i melazme,
 • pigmentacije iznad usnica,
 • uklananje bora,
 • podmlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka,
 • aktiničke keratoze,
 • pomlađivanje teksture kože.

Koliko je tretramana potrebno – Frakcijski CO2 laser?

Već poslije prvog tretmana rezultati su primjetni. Najčešće broj tretmana zavisi od stanja kože klijenta. Ako tretiramo duboke bore, ožiljke od akni, strije potrebno je više tretmana u odnosu na manje problematičniju kožu. Broj i snaga tretmana zavise i od indikacije. Ukoliko se radi o blažem tretmanu vrijeme oporavka je brže, ali se mora ponavljati više tretmana do konačnog rezultata. Što je veća snaga i veći broj prelaza laserskim snopom rezultat je bolji, ali i oporavak duži. Tretmani se, zavisno od snage i broja prelaza, mogu ponavljati svakih 2 – 6 mjeseci. Klijent sam, u dogovoru sa terapeutom, prilagođava tretman svojim željama i dozvoljenom vremenu .

Izgled kože nakon tretmana – Frakcijski CO2 laser

Poslije tretmana, tretirana koža je crvena sa blagim otokom. U prvoj nedjelji poslije tretmana dolazi do ljušćenja i otpadanja površnih slojeva kože. U drugoj nedjelji dolazi do postepenog oporavka kože, ali je ona u ovoj fazi izuzetno tanka, nježna, osetljiva. To je ona lošija strana priče. Onaj bolji dio se odnosi na efekte tretmana koji se očitavaju kao zategnuta, zdrava, glatka, podmlađena koža sa potpunom transformacijom vaše tretirane zone. Tek tada slijedi zadovoljstvo i satisfakcija za pretrpljeno.

 

Ko ne bi trebalo da koristi tretmane Frakcijskog CO2 Lasera?

  • Osobe koje imaju upale i infekcije kože.
  • Osobe sa bolestima vezivnog tkiva.
  • Osobe sa dijabetesom.
  • Osobe koje su na terapiji Roakutanom.
  • Osobe sklone herpesu.
Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško