Fotopodmlađivanje

Tretman fotopodmlađivanja predstavlja?

FotopodmlađivanjeFotopodmlađivanje
FotopodmlađivanjeFotopodmlađivanje

Šta tretman fotopodmlađivanja predstavlja?

To je jednostavan estetski postupak emitovanja intenzivne pulsirajuće svjetlosti na određeni dio lica i tijela. Najnoviji, najbezbjedniji i najuspješniji metod za podmlađivanje i korekciju kože. Uklanja izumrli gornji sloj kože, bore, fleke, kapilare, ožiljke od akni, proširene pore i druge neželjene promjene na koži.

Kako koža stari?

Različiti su faktori koji utiču na starenje kože. Savremeni tempo života, stres, pušenje, alkohol, štetni faktori iz okoline i hronično izlaganje suncu dovode do prijevremenog starenja kože.Hronično izlaganje suncu uzrok je skoro 90% promjena koje su karakteristika prijevremenog starenja kože, a koje se ne ogleda samo u pojavi bora. Naime, pojava braon pigmentacija i proširenih kapilara mnogo više govori o starenju kože nego same bore. Takođe, kao posljedica dugotrajnog izlaganja suncu dolazi do oštećenja mnogo dubljih struktura u koži što vodi ka propadanju kolagena i elastina, a što za posljedicu ima grubu, mlitavu i opuštenu kožu. Koža postepeno gubi svoju elastičnost i svježinu, a prvi znaci starenja uočavaju se već u dvadesetim.

Zašto fotopodmlađivanje?

U poređenju sa nekim drugim metodama podmlađivanja, ovo je vrlo brza, efikasna, bezbolna i bezbjedna metoda. U okviru jedne procedure djeluje se i na teksturu i na tonus kože. Svjetlom sa IPL aparata djelujemo na eliminaciju pigmentnih promjena i proširenih kapilara, dok djelovanjem na dublje strukture derma podstičemo prestrukturiranje vezivnih (kolagenih) vlakana, fotopodmlađivanje. Time koža postaje na dodir mekša, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svježije, odmornije,…

Kada je pravo vrijeme za ovu proceduru?

Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema starosne granice. Najbolje je ovu proceduru raditi između 30-ih i 50-ih. Ukoliko na vrijeme krenemo sa podmlađivanjem, bitno ćemo uticati na usporavanje procesa starenja. Činjenica je da nikad nije kasno, ali je važno početi na vrijeme, naročito ne čekati pojavu prvih bora, jer će tada rezultati biti mnogo brži i bolji.

Koliko je tretmana potrebno?

Potrebno je 3 do 5 tretmana sa IPL uređajem, koji se ponavljaju na dvije do tri nedjelje. Naravno, broj tretmana zavisi i od regije koja se tretira. Recimo, za lice je potrebno manje tretmana nego za ruke. Inače, najčešće tretirane regije su lice, vrat, dekolte, podlaktice i šake. Nije neophodno nanošenje anestetik krema prije izvođenja procedure. Nakon tretmana sa IPL-om moguća je pojava laganog crvenila koje traje od par sati do 24 sata. Njegu nakon tretmana odrediće Vam kozmetičar. Ona uglavnom podrazumijeva poseban način hidriranja u nekoliko narednih dana kremama koje se isključivo ordiniraju prema tipu kože, kako bi se izbjegao fenomen „hiperhidriranja“.

Fotopodmlađivanje -Kombinovanje sa drugim procedurama

Fotopodmlađivanje sa IPL-om je samo jedna u nizu metoda podmlađivanja. Bitno je da kozmetičar pri prvom pregledu, tj. prema stanju kože odredi koja bi kombinacija procedura za Vas bila idealna u smislu unapređenja kvalilteta kože kao i brzine postizanja rezultata. Ovu proceduru moguće je kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, RF liftingom, mezoterapijom.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško