Epilacija

Epilacija

Šta je to epilacija?

Epilacija je tretman kojim se trajnim uništavanjem korijena dlake, sprječava dalji rast dlake. Epilacija se od depilacije razlikuje po tome što je ona proces koji trajno uklanja dlake, dok je depilacija proces koji se ponavlja.

Epilacija se sprovodi laserima posljednje generacije, i zapravo predstavlja brzu, laku i bezbolnu i bezbjednu proceduru trajnog uklanjanja dlaka. Epilacija je tretman koji odgovara i ženama i muškarcima, podjednako.

Nekada se epilacija radila tako što se struja pušta u korijen dlake kroz uvučenu iglu. Ova procedura je napuštena, jer je veoma bolna, a izaziva i trajne ožiljke. Zato se danas primjenjuje laserska tehnologija i IPL uređaji za epilaciju, to jeste trajno uklanjanje dlačica.

Ono što je bitno da znate o epilaciji, jeste to da se ona ne može sprovesti na sijedim dlakama jer one nemaju pigment. Kako to? Naime, optička energija, koja se plasira laserom ili IPL uređajem, treba da se zadrži u korijenu dlake, ako ne postoji pigment, kao što je to slučaj sa sijedim dlakama, energija se ne može zadržati, te nema uništavanja korijena. Takođe, jako tanke i riđe dlake, koje imaju smanjenu pigmentaciju, teže se uništavaju optičkom energijom.

Prije epilacije je potrebno ukloniti dlake sa mjesta gdje će se vršiti tretman. Dlake možete ukloniti brijanjem ili kremom za depilaciju.

Nije moguće pretpostaviti koliki broj tretmana epilacije je potreban, da bi rezultati bili konačni. To zavisi od mnogih činilaca: genetski faktor, ishrana, razni hormonski poremećaji, i drugo. Pretežno je potrebno od 4 do 6 tretmana. Razmak između tretmana bi trebao biti od 30 do 60 dana.

Ali, rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana. Ogledaju se u sporijem rastu dlačica i u tome što su dlačice prorijeđene.

Nakon odrađenog tretmana epilacije, potrebno je redovno se kontrolisati, kada će naši stručnjaci reći kada je potrebno ponoviti tretman. Tretmani se ponavljaju, kako bi se i one dlake koje nisu bile u fazi rasta, kada ste radili prethodni tretman, odstranile. Nakon završene epilacije, misli se na kompletan ciklus, na tijelu ostaje oko pet posto dlačica, koje će se odstraniti na kontrolnim epilacijama nakon godine do dvije dana.

Epilacija nije bolna, posebno što pojedini laseri imaju i sistem hlađenja koje se plasira na kožu prilikom epilacije. Osim toga, laseri djeluju na različitim talasnim dužinama, što svakako poboljšava njihove rezultate, a i njega nakon tretmana je potpuno nepotrebna.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško