Epilacija diodnim laserom

Epilacija diodnim laserom?

epilacija-laserom.jpg
epilacija-laserom.jpg

Epilacija je metoda trajnog uklanjanjanja dlačica sa tijela.

Najčešće pitanje u vezi epilacije, u našem laser centru, jeste koji broj tretmana je potrebno uraditi kako bi epilacija bila uspješna.

Da bismo definisali sam broj potrebnih tretmana, veoma je važno uzeti u obzir klijentovu životnu dob i hormonalni status. Nakon ustanovljenih osnovnih parametara, koji su nam potrebni, kako bismo znali kolika je uspješnost trajnog uklanjanja dlačica, pristupa se samoj proceduri uklanjanja. Ona može da se ponavlja više puta, u zavisnosti od pomenutih faktora, te nakon predviđene serije tretmana postojećih dlačica, vršimo održavanje postignutog stanja. Veoma je bitno da klijenti budu upoznati da se postojeće dlačice uklanjaju trajno, međutim, naš organizam reprodukuje nove dlake koje je potrebno uklanjati jednom do dva puta godišnje, zavisno od životne dobi klijenta.

Naravno, sve gore navedeno važi samo ako klijent ima uredan hormonalni status.

U slučaju da klijent ima hormonalni status koji je u disbalansu, što se može uočiti po izraženoj maljavosti, klijent bi se trebao obratiti ginekologu ili endokrinologu koji bi uključili adekvatnu terapiju, te bi predviđena serija epilacijskog tretmana imala željene rezlutate.

Prosječna serija tretmana je 6 do 8, za uredan hormonalni status i višu životnu dob.

U slučaju da klijent ne uspije dovesti svoj hormonalni status u balans, broj tretmana laserom nećemo moći definisati.

Hormonalni disbalans, nažalost, jako brzo dovodi do čestih potreba za tretmanom jer je reprodukcija novih dlaka veoma brza i u takvom slučaju je potreban neograničen broj tretmana.

Naša dugogodišnja praksa, koja traje preko petnaest godina, je pokazala da se može pomoći klijentima sa policističnim jajnicima, viškom muškog hormona – testosterona, ako klijenti pate od inzulinske rezistencije, i slično, ali sve to naravno, kada se hormonski disbalans reguliše.

Osim ukupnog broja tretmana, klijente interesuje i koliko često je potrebno da dolaze kod nas. Zavisno od regije koja se tretira, tretmani se ponavljaju u razmaku od mjesec do mjesec i po.

Obično, u zonama lica, intimnim zonama i pazusma, razmak između tretmana može biti i kraći u odnosu na druge zone.

Kod nas klijent sam odlučuje kad je vrijeme za ponavljanje tretmana.

Pravo vrijeme za tretman je kad su dlake aktivne.

Poslije završenog tretmana uočava se ispadanje dlaka, te njihov usporen rast.

Kad se dlake ponovo aktiviraju vrijeme je za novi tretman.

Nakon svakog tretmana, pod uslovom da hormoni nisu u disbalansu, 15% dlačica trajno se uništi, te se uspori rast sljedećih, što u mnogome olakšava proces održavanja regije koja se tretira. Dakle, klijent neće imati potrebu za čestim brijanjem između tretmana.

Prije samog tretmana laserom, ne biste trebali čupati dlake iz korijena, brijanje je jedina opcija. Ako je klijent skidao dlake iz korijena voskom ili pincetom, u tim slučajevima bi trebao bar tri nedjelje samo brijati regiju, kako bi se stekli uslovi za laser tretman.

DIODNI LASER 808nm SHR METODA

Diodni laser najnovije generacije je do sada najveća revolucija kod trajnog uklanjanja dlačica. Epilacija diodnim laserom ova metoda je posebna po tome što se 10-12 puta prelazi preko dlačica,dok svi drugi uređaji (IPL-metoda fotoepilacije) prelaze samo jednom.

DIODNI LASER zato najtemeljnije uklanja dlačice. Zagrijava korjen dlačice na 42 stepena, dok druge metode zagrijavaju korjen dlačice na 65 stepeni, zbog čega češće dolazi do komplikacije u vidu traume kože, ako se koža ne hladi dobro. Epilacija diodnim laserom.

Tretman izgleda kao topla masaža, gdje se koža zagrijava, te se brojnim prelazima nakuplja veća količina energije koja najbolje uništava korjen dlačice.

PREDNOSTI DIODNOG LASERA u odnosu na fotoepilaciju IPL-metodom:

  • Kod SHR metode laserskog uklanjanja dlačica laser prelazi 10-12 puta po dlačici dok fotoepilacija IPL- metodom prelazi samo jednom.
  • Tretman je bezbolan i nimalo neugodan zbog dvostrukog hlađenja laserske glave.
  • Tretmani su znatno kraći, npr. leđa do 30-ak minuta, za cijele noge i bikini zonu potrebno je oko 45 min.
  • Prema svakom tipu kože odabere se poseban program koji daje najbolje rezlutate.
  • Može se bez komplikacije tretirati svaki tip kože, te i preplanula koža pa se tretmani mogu raditi i tokom ljeta.
  • Ovo je najsigurniji laser jer se svaki tip kože tretira posebnim programom koji se prilagori karakteristikamam kože.
  • Potrebno je manji broj tretmana u odnosu na fotoepilaciju.
  • Laser istovremeno podmlađuje kožu i ubrzava zacjeljivanje ožiljaka nastalih od uraslih dlačica.
  • Nema nikakvog crvenila kože nakon tretmana.
  • Mogućnost razvoja bilo kakve komplikacije (opekotine, ožiljci, pigmentacije,) je svedena gotovo na 0% zbog hlađenja kože i individualnog odabira programa prema tipu kože.
Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško