Dubinsko čišćenja lica

Dubinsko čišćenja lica

Vrlo često se misli da ćemo umivanjem lica vodom očistiti naše lice. Ovakvo umivanje ne skida nečistoće sa lica, masnoću, šminku, i ostalo. Voda samo pospješuje isušivanje lica, ali ne dovodi do njegovog čišćenja.

Za detaljno čišćenje lica potrebno je koristiti preparate poput mlijeka, losiona ili gelova za čišćenje, koji mogu ukloniti nečistoće, šminku i masnoću zbog svog hemijskog sastava. Ipak, ovi preparati ne mogu očistiti dubinske nečistoće, one koje se nalaze u našim porama. Zato je potrebno dubinsko čišćenje lica. To čišćenje se uglavnom radi različitim kozmetičkim tretmanima, poput laserskog pilinga ili mikroabrazijskim kiseonikom.

Pore se na našem licu, svakodnevnom upotrebom šminke, nečistim vazduhom, zatvaraju, i koža ne može da diše. Nečistoće na našem licu doprinose zatvaranju pora, te stvaranju akni, mitisera i opštem pogoršanju tena. Cilj tretmana dubinskog čišćenja lica jeste da otvori pore na vašem licu, te da se nakon toga uklone dubinske nečistoće.

Prije tretmana dubinskog čišćenja lica, potrebno je utvrditi tip kože, oblik i tip mitisera, te se onda odlučiti za metode dubinskog čišćenja kože. Osobe sa masnijom kožom je potrebno češće da rade dubinsko čišćenje lica, dok osobe sa suvom kožom mogu to raditi i rjeđe. Tretman za dubinsko čišćenje kože trebaju raditi svi, a ne samo osobe sa mitiserima.

Dubinsko čišćenje lica nije baš najugodniji proces.

Nakon parenja lica, i širenja pora, potrebno je pristupiti mehaničkom odstranjivanju mitisera. To je proces koji je više neugodan, nego što je bolan. Oporavak trejeod jednog do tri dana. Najneugodnije je prvo čišćenje lica, a svako sljedeće čišćenje je lakše.

Sljedeća metoda dubinskog čišćenja lica jeste mikroabrazija kiseonikom. Ovo je napredna tehnologija za tretmane, kada je dubinsko čišćenje lica u pitanju. Kiseonička mikroabrazija pogoduje svakom tipu kože. Postupak je takav da fiziološki rastvor zajedno sa kiseonikom velikom brzinom ulazi u vaše pore, te tako čisti sve nečistoće. U ovom slučaju možemo reći da je ovo pravo dubinsko čišćenje lica. Ovaj tretman dubinskog čišćenja lica ima i piling efekat, tako da uklanja mrtve ćelije, a vaše lice dobija svježi izgled. Tretman dubinskog čišćenja lica na ovaj način je bezbolan i ugodan. Ovaj tretman je posebno prihvatljiv za klijente koji imaju masnu i mješovitu kožu sa mitiserima. Dubinsko čišćenje lica kiseoničkom mikroabrazijom ima najbolji efekat na takozvane crne mitisere.

Postoji još jedna metoda dubinskog čišćenja lica, a to je piling frakcionim laserom. Njegovo djelovanje je takvo da otvara začepljene pore i ujedno radi i piling lica. Frakcioni laser pravi mikroskopska oštećenja na koži, ta oštećenja se odbacuju i onda se stavara novi kolagen. Osim toga, bakterije se uklanjaju laserskim svjetlom. Ovakvo dubinsko čišćenje kože je najpogodnije za problematičnu kožu. Osim toga, dubinsko čišćenje kože ne boli niti stvara osjećaj neugode. Nakon tretmana, potrebno je mazati lice njegujućom kremom. Tretman je potrebno ponoviti na svaka dva mjeseca do osam mjeseci.

 
 

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško