Detoksikacija kože

Detoksikacija kože

Koža je najveći organ na tijelu, koji je konstantno izložen vanjskim i unutrašnjim uticajima. Zbog toga je vrlo bitno pravilno je njegovati, i olakšati joj oporavak nakon nekih negativnih faktora koji utiču na nju. Takođe, vrlo je bitno pobrinuti se da bude zdrava, te da se njeni prirodni odbrambeni mehanizmi aktiviraju kada je to potrebno. Redovnim i kvalitetnim njegovanjem naše kože, u velikoj mjeri sprječavamo njeno prebrzo starenje.

Detoksikacija je jedan od tretmana koji nam u tome pomaže. Detoksikacijom kože lica pomažemo da naša koža izbaci i očisti sve nataložene masnoće, nečistoće, otrove, šminku i slično. Sve navedeno utiče na to da se pore kože začepe i da se smanji sposobnost da koža prirodno razmjenjuje supstance. Osim toga, negativno utiču i na cirkulaciju. Svi ovi negativni faktori utiču na propadanje kože, na gubljenje sjaja, elastičnosti i mladalačkog izgleda. Detoksikacija dakle uklanja mrtve ćelije na površini kože, ujednačava ten, dubinski čisti pore našeg lica, poboljšava površinsku cirkulaciju, te tako omogućava našoj koži da diše i da prirodnim putem djeluje na podmlađivanje.

Detoksikacija se preporučuje minimalno dva puta godišnje.

Najčešće na promjeni sezone iz ljeta u zimu i iz zime u ljeto. Nakon zime, naša koža je blijeda i beživotna, i potrebno joj je osvježavanje. A po završetku ljeta, detoksikacija je potrebna kako bi se naša koža pripremila za zimu, za nedostatak vitamina D, za hladno i vjetrovito vrijeme. Detoksikacija je takođe dobra i kao predtretman za neke druge tretmane lica.

Nakon završetka detoksikacije, koža lica postaje momentalno sjajnija, svježa, glatka, i vidljivo mlađa. Smanjuje se vidljivost bora, ožiljaka i fleka na licu. Detoksikacija uklanja i tragove umora, te značajno usporava starenje kože jer stimuliše ćelijsku funkciju, čisti pore i pomaže u razmjeni supstanci koje čine dobrobit našoj koži.

Detoksikacija je tretman koji je potpuno bezbolan, relaksirajući i ugodan, a povrh svega, jako koristan za vašu kožu.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško