Celulit

Celulit

CELULIT ­-  Šta je to i kako ga se uspješno riješiti?

Ako želite da saznate šta je celulit, zapravo, i koje su metode za rješavanje ovog estetskog problema, na pravom ste mjestu. Neuspješno uklanjanje celulita je uglavnom rezultat nepoznavanja strukture samog problema. Poenta je da celulit ne predstavlja masne ćelije, već se on nalazi u vezivnom tkivu. Vrlo često se pojava celulita povezivala sa gojaznošću, međutim i mršavi ljudi mogu imati i imaju celulit na tijelu, a takođe i manekenke i profesionalne sportistkinje. Prema tome, uklanjanje masnih ćelija, izgladnjivanje, mukotrpni treninzi, neće uticati u velikoj mjeri na razvoj i nestanak celulita.

Celulit zapravo predstavlja hroničnu bolest koju je vrlo teško iskorijeniti i koja stremi ka tome da se vrati. Najčešće, celulit imaju žene, koje su mu sklonije zbog specifičnosti građe njihovog vezivnog tkiva, i zbog uticaja hormona na isto, te zbog veće koncentracije potkožnog masnog tkiva. Zadatak celulita je da skupe rezervnu energiju u sebi, i da tu energiju vrate tijelu u slučaju nedostatka hrane. Zbog toga dijeta i gladovanje imaju slab efekat na nestanak celulita.

Ono što najviše utiče na stvaranje celulita

jeste estrogen (ženski polni hormon), koji zajedno sa lošom ishranom, neaktivnošću, sjedelačkim načinom života, genetikom, starenjem, nedovoljnog unosa tečnosti, loše cirkulacije daje dobitnu kombinaciju. Nastankom celulita, međućelijski prostor postaje krut i u njemu se talože štetne materije, zato što je razmjena hranjivih materija usporena ili onemogućena. Zbog toga dolazi do mnogih pratećih stanja koje dolaze uz nastanku celulita. To su: oštećenja vezivnog tkiva, povećanje masnih ćelija, koža postaje tanja, i nastaje „narandžina kora“. Zamislite sad kako je teško postići obrnut proces i ukloniti celulit koji se nataložio.

Da bi uklanjanje celulita bilo uspješno, potreban je temeljan i individualan pristup. Treba se odrediti u kojoj fazi i u kom obliku je vaš celulit. Liposukcija, to jeste uklanjanje masnog tkiva, može samo da pogorša stvari. Jer, naučili smo, celulit se ne nalazi u masnim ćelijama. Laserska lipoliza je najbolje rješenje za uklanjanje celulita. Ali mi preporučujemo da se kombinuju različiti pristupi, kako bi rezultati bili što bolji.

Kada se radi lasersko uklanjanje celulita, koje je zapravo i najneinvazivnija terapija, mast koja se oslobodi tokom tretmana izlazi mokrenjem iz vašeg organizma. Kao propratna okolnost, ponekad se javi „pogoršanje“ stanja, koje zapravo nije pravo pogoršanje. Do njega dolazi kada se ukloni površinski sloj celulita, i dođe se do dubljeg sloja. To stanje je prolazno i treba samo biti strpljiv i sačekati da prođe.

Ako se celulit nalazi lokalno, na samo jednom mjestu, onda je njegovo uklanjanje ciljano i radi se samo na mjestu na kome se pojavljuje. Ako se tretira veća površina tijela, uklanjanje celulita je dugotrajnije.

Kako biste bili sigurni, koji tretman je najpodesniji za vas, porazgovarajte sa našim stručnjacima, koji će vam dati najbolje savjete za uklanjanje celulita koji se nalazi na vašem tijelu.

Podjelite ovaj post.

Zadovoljnih klijenata
0

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete!

Rezervišite svoj termin za jedan od tretmana po trajno niskim cjenama!Očekujemo Vas, vaš koimetički salon Laser centar Šiško