Dijamantna mikrodermoabrazija

Dijamantna mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija

Šta je  dijamantna mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija je minimalno invazivan kozmetički zahvat razvijen 1985. godine u Italiji, koji je u zadnjih nekoliko godina postao vrlo popularan. Zahvat se sastoji od nježnog pilinga površinskih slojeva kože uz pomoć abrazije i sukcije, a doprinosi obnavljanju i pomlađivanju kože.

Prije tretmana je potrebno savjetovati se s dermatologom kako biste saznali kakve rezultate možete očekivati, koliko često morate obavljati tretman i s kojim nuspojavama biste se mogli suočiti.

Mehaničko skidanje površinskih izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakuumom, koji ujedno vrši i vakuum masažu, smanjuje proširene pore, smanjuje pjege, male bore i poboljšava tonus kože.

Mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakuumom, koji ujedno vrši i vakuum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Podstiče se rast novih ćelija kože u bazalnom sloju.

NA KOM TIPU KOŽE JE METODA NAJUSPJEŠNIJA I ZAŠTO SE NAJVIŠE KORISTI?

Ova terapija je efikasna kod svih tipova kože, a naročito je potrebna onima koji hoće da smanje pjege, ožiljke, bore, izjednače ten lica, pobiljšaju stanje beživotne sive kože (npr. kod pušača ili kože koja je ogrubjela pod dejstvom sunca). Mikrodermoabrazija je idealno rješenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama, malim ožiljcima.

Mikrodermoabrazija je postala najpopularniji tretman u svijetu za blistav ten i čistoću lica. I to nije bez razloga. Povećava se otpornost kože i kapacitet za vlagu, a odlične rezlutate postiže u borbi protiv mitisera, ožiljaka i sitnih bora.

Pri tome se, takođe, stimuliše cirkulacija, otčepljuju pore, te učvršćuje koža i piboljšava njena elastičnost.

0
ZADOVOLNJIH KLIJENATA

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete

Rezervišite svoj termin za ovaj vrhunski tretman po trajno niskim cjenama.