Project Description

Akupunktura lica

REZERVIŠITE TERMIN

Akupunktura lica

REZERVIŠITE TERMIN
Akupunktura lica Banja LukaAkupunktura lica Banja Luka
Akupunktura lica Banja Luka

Je li kozmetička akupunktura novi botox?

Akupunktura lica Banja Luka

Injekcije botoxa za brisanje crta lica danas su uobičajena pojava, ali akupunktura lica, tretman koji se koristi već hiljadama godina u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM), postaje sve popularnija kao prirodna alternativa plastičnoj operaciji i botoxu. Akupunkturne igle su na zapadu dobro prihvaćen tretman migrena ili stresa, ali akupunktura lica u estetske svrhe je novija pojava. Međutim, postoje već deseci klinika koje nude ovu uslugu samo u Londonu. Dr John Tsagaris, doktor tradicionalne kineske medicine, jedan je od prvih u Velikoj Britaniji koji je ponudio akupunkturu lica i sada je jedan od najboljih londonskih praktičara neinvazivne estetske tehnike. On kombinuje drevne tradicije kineske medicine s novim naučnim medicinskim spoznajama, kojima se promoviše ono što on opisuje kao „dobro starenje”. Metode dr Tsagarisa pohvalili su njegovi odani kupci, uključujući i one slavne. Penelope Cruz u londonskom Evening Standardu nedavno je dr Johna Tsagarisa opisala kao „jednog od najboljih akupunkturista na svijetu”.

Kozmetička akupunktura dr Johna Tsagarisa

DR JOHN TSAGARIS

Koristeći tradicionalnu kinesku medicinu (TCM), dr John Tsagaris koristi akupunkturu, kao i biljne dopunske preparate, i preporuke za životni stil, kako bi klijentima pomogao da „ostare” prirodno, a ne da se vještački održavaju. Njegov tretman za potpis, „beauty akupunktura”, kombinuje akupunkturu s tradicionalnim tretmanima lica. Prije nego što se deseci sitnih igala nanesu na lice, koža se priprema pomoću vlastitih proizvoda DMK medicinske kozmetike.

Pa kako zapravo djeluje akupunktura lica sa barem 50 sitnih iglica umetnutih preko lica? Igle su nevjerojatno fine, tako da su ubodi bezbolni. Ono što zapravo čine ovi sitni ubodi je tjeranje tijela u stanje popravljanja, povećavajući cirkulaciju i snabdijevanje kože kiseonikom. Tehnika nadahnuta tradicionalnom akupunkturom podstiče proizvodnju novijih, jačih kolagenih i elastinskih vlakana što rezultira poboljšanjem čvrstoće, elastičnosti, smanjenim finim linijama i zdravijim tenom i teksturama u cjelini. Ovaj odgovor zacjeljivanja mikro rana, za razliku od botoxa, može uticati na dugoročno zdravlje kože, djelujući na više od površnih znakova starenja.

0
ZADOVOLNJIH KLIJENATA

Odvojite malo vremena za sebe. Vi to zaslužujete

Rezervišite svoj termin za ovaj vrhunski tretman po trajno niskim cjenama.

REZERVIŠITE