Kriolipoliza Banja Luka

Kako se radi kriolipoliza?

Prilikom prislanjanja aplikatora na dio tijela koji se tretira, dolazi do uvlačenja kože, tkiva i masnoća u posebno oblikovan termodinamični vakuumski aplikator. Na taj način se izoluje zahvaćeno masno tkivo od ostatka tijela, te se terapija usmjerava na željeno područje. Posebna pažnja kod kriolipolize je posvećena senzorima koji prate temperaturu kože tako da je tretman ugodan, bezbolan i siguran.

Dakle, posle tretmana u trajanju od oko jednog sata (u zavisnosti od regije koju tretiramo), vaše tijelo nastavlja da potpuno prirodnim putem obavlja preostali dio posla: kroz sljedeća 2 do 3 mjeseca oštećene masne ćelije hemijskim i metaboličkim procesima u organizmu bivaju resorbovane i fiziološkim putevima se odstranjuju iz vašeg tijela.

Gdje smo djelovali kriolipolizom, dolazi do lokalnog ubrzavanja metabolizma. Za razliku od prošlih metoda istih namjena, koje su imale ograničenja po dijelotvornosti i mjestu primjene, kriolipoliza se može primjenjivati na cijelom tijelu. Kriolipoliza Banja Luka